Команда Зеленського раптово змінила рішення про проведення другого туру виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського раптово змінила рішення про проведення другого туру виборів

Команда Зеленського раптово змінила рішення про проведення другого туру виборів
Джерело:  online.ua

Народна обраниця від президентської політичної сили "Слуги народу" Тетяна Грищенко відкликала проект постанови Верховної Ради, в якому пропонувала скасувати другий тур місцевих виборів 2020 через пандемію коронавіруса. Про це в день виборів, 25 жовтня, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков. Відповідні дані вказані і на сайті ВРУ. Разумков підкреслив, що другий тур виборів має відбутися, тому що не можна, щоб громади залишилися без легітимної влади, та й ніяких підстав для його скасування немає. При цьому він нагадав, що в рамках децентралізації місцева влада отримала багато не тільки повноважень і коштів, а й відповідальності, тому закликав усіх переможців виборів не забувати, що доведеться відповідати перед виборцями за свої вчинки і обіцянки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу парламенту.

"Другий тур місцевих виборів, звичайно, буде. Я не ЦВК, але на сьогоднішній день не бачу ні підстав, ні можливостей зупинити виборчий процес. Якщо мова йде про те проект постанови, який був зареєстрований у Верховній Раді України, він уже відкликаний", - повідомив Разумков після того, як проголосував на виборах.

Голова парламенту нагадав, що народні депутати мають право зареєструвати будь-який проект постанови, але Верховна Рада при цьому не зобов'язана приймати кожен з таких документів, деякі з яких іноді не відповідають здоровому глузду.

"Це дуже важливі вибори для нашої держави. Маю такі ж надії, як і всі, хто прийшов сьогодні підтримати ту чи іншу політичну силу, щоб в кожному регіоні, місті чи громаді була обрана ефективна і здатна влада. В рамках децентралізації місцева влада отримує багато не тільки повноважень і коштів, а й відповідальності. Тому важливо, щоб ця влада розуміла, що буде робити для місцевого розвитку та головне - саме вона буде відповідати перед виборцями за свої вчинки і обіцянки ", - нагадав Разумков.

Спікер Верховної Ради наголосив, що вже 2 листопада парламент планує почати розгляд проекту держбюджету на 2021 рік. За його словами, якщо не трапиться "чогось екстраординарного", то вже 3 листопада розпочнеться пленарний тиждень, головним питанням якої стане прийняття бюджету.

"Поки що не плануємо змінювати режим роботи. Будемо дивитися, будемо виходити з тієї ситуації, яка буде 2-3 листопада", - підкреслив Разумков.

Як відомо, на місцевих виборах 2020 вже проголосували перші особи України. Свій голос на виборчій дільниці віддав президент Володимир Зеленський і його дружина Олена. Також проголосували прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Останній зізнався, що не брав участі в опитуванні Зеленського, так як не зміг знайти волонтерів, які проводили опитування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков терміново звернувся до всіх українців через опитування Зеленського. Він запевнив, що він не суперечить закону України. Українці можуть брати в ньому участь і відповідати на питання за власним бажанням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?