Команда Зеленського розриває партнерство із Заходом новим законопроєктом — ЦПК
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського розриває партнерство із Заходом новим законопроєктом — ЦПК

Команда Зеленського розриває партнерство із Заходом новим законопроєктом — ЦПК
Джерело:  online.ua

Український активіст та очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін звернув увагу українців на те, що заради порятунку скандального члена команди Володимира Зеленського, Олега Татарова, Офіс президента готує терміновий законопроект, яким, знищуючи антикорупційну реформу, розриває партнерство з Заходом. За словами експерта, саме так ОПУ відреагував на рішення ВАКС, де чорним по білому написано: справа Татарова - бетонна підслідність НАБУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на допис антикорупціонера у Фейсбук.

Як стверджує Віталій Шабунін, новим законопроєктом команда Зеленського:

1) з підслідності НАБУ забирає ТОП-посадовців (натомість завалюючи детективів дрібною корупцією);

2) підриває конституційність ВАКС (роблячи його спеціальним, а спеціалізованим);

3) дає генпрокурору право забирати справи НАБУ. Зараз Венедіктова прикривається незаконними рішеннями судів, тому ВАКС повертає справи в НАБУ.

4) всі співпрацю НАБУ з закордонними колегами кладе під Офіс генпрокурора.

За словами Шабуніна, окрім порятунку Татарова, законопроект підриває основні досягнення офіційного Києва у співпраці з МВФ та західними партнерами. Український активіст нагадав, що незалежність НАБУ, підслідність органу топ корупції, конституційність ВАКС, можливість вести міжнародну співпрацю НАБУ і САП (напряму без ГПУ) — це все базові умови співпраці України з Заходом.

"Я не знаю, яка роль в цій ініціативі президента, але саме він особисто (а не портновсько-кремлівські функціонери в його офісі) нестиме відповідальність за знищені цим законопроектом стосунки України і Заходу. Особливо — стосунки з новообраною адміністрацією в США, в якій відповідальні за Україну (ще до призначення) неодноразово наголошували на критичність збереження антикорупційної інфраструктури. Ми легко перевіримо чи цей ідіотизм ініціатива Зеленського, чи чергова спланована спецоперація кремлівської агентури в його Офісі. Якщо навіть після цього Татарова не буде звільнено, значить, кремлівська агентура не просто сидить в офісі президента, вона цим офісом керує", — наголосив Віталій Шабунін.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно ОГП прокоментував своє резонансне рішення  щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?