ОГПУ пояснив, чому "врятував" Татарова він суду
Категорія
Політика
Дата публікації

ОГПУ пояснив, чому "врятував" Татарова він суду

ОГПУ пояснив, чому "врятував" Татарова він суду
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Офіс генерального прокурора виступив з офіційним коментарем щодо свого резонансного рішення стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова. Клопотання про його запобіжний захід відкликали з Вищого антикорупційного суду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За оприлюдненими даними, це було зроблено згідно з вимогами ст. 185 КПК України та зафіксованого порушення вимог кодексу.

"Так, вивченням матеріалів, доданих до клопотання, встановлено, що в діях підозрюваних можливий склад іншого кримінального корупційного правопорушення, що не надає права звернення до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - оголосили в офісі.

Також відомство звернуло увагу на порушення вимог ст. 481 КПК під час повідомлення про підозру Татарову. Йдеться про нібито про здійснення його неуповноваженою особою, що підтверджується судовою практикою, зокрема ВАКС.

"Зазначені порушення вимог КПК України у подальшому можуть спричинити визнання судом зібраних доказів недопустимими", - додали представники команди Ірини Венедіктової.

Надалі ОГПУ та представники СБУ проведуть оцінку зібраним доказам та ухвалять процесуальні рішення щодо роботи, яку здійснили у НАБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал навколо корупційної справи стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова, якого від НАБУ нібито захищає президент Володимир Зеленський, набирає обертів. 30 грудня Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурорів Генпрокуратури скасував арешт заступника голови Офісу президента України, задовольнивши запит команди глави ГПУ Ірини Венедіктової.

Прокурори засумнівалися в обґрунтованості підозри Татарову, оскільки у них не було достатньо часу для вивчення матеріалів справи в повному обсязі після передачі справи в СБУ. Суд підтримав заяву прокурорів на засіданні — прохання про обрання запобіжного заходу заступнику голови ОП повернули стороні звинувачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?