ВАКС скасував арешт Татарова за клопотанням команди Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

ВАКС скасував арешт Татарова за клопотанням команди Венедіктової

ВАКС скасував арешт Татарова за клопотанням команди Венедіктової
Джерело:  online.ua

Скандал навколо корупційної справи стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова, якого від НАБУ нібито захищає президент Володимир Зеленський, набирає обертів. 30 грудня Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурорів Генпрокуратури скасував арешт заступника голови Офісу президента України, задовольнивши запит команди глави ГПУ Ірини Венедіктової. Прокурори засумнівалися в обгрунтованості підозри Татарову, оскільки у них не було достатньо часу для вивчення матеріалів справи в повному обсязі після передачі справи в СБУ. Суд підтримав заяву прокурорів на засіданні - прохання про обрання запобіжного заходу заступнику голови ОП повернули стороні звинувачення, передає ONLINE.UA.

"Прокурор відкликає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Татарова в зв'язку з тим, що в даний час ми не можемо повністю стверджувати, що підозра було пред'явлено обгрунтовано. Тому ми відкликаємо дане клопотання", - заявив прокурор від Офісу генпрокурора Андрій Грицан.

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Офісу генпрокурора. Суддя додав, що рішення оскарженню не підлягає, а його повний текст оголосять вранці 31 грудня.

"Слідчий суддя ухвалив заяву прокурора Андрія Грицай про відкликання клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Олега Татарова задовольнити", - оголосив рішення суддя Тимур Хамзін.

На рішення ВАКС у справі Татарова вже відреагував глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він вважає, що Генпрокуратура нібито за наказом Зеленського "розвалила" справу. Він назвав це "корупційним шабашем", за який несе всю відповідальність український лідер.

Нагадаємо, за даними НАБУ, Татаров, будучи юристом компанії Укрбуд, разом з власником компанії Максимом Мікітасем дав хабар у вигляді паркомісця експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС за заниження вартості житлового комплексу з 81 до 7 млн грн. Татаров стверджує, що справу проти нього сфабриковано, "довести невинність правовими методами". Спеціалізована антикорупційна прокуратура мала намір просити про арешт Татарова з альтернативою застави в розмірі 10 млн грн.

21 грудня стало відомо, що заступник глави Офісу президента Олег Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків. Таке рішення нібито було прийнято, щоб не допустити конфлікту інтересів і будь-якого тиску на правоохоронні органи. У Офісу президента України уточнили, що в корупційній справі Олег Татаров захищатиметься як приватна особа, так як звинувачення стосуються періоду його роботи в приватному бізнесі задовго до призначення на посаду в державній сфері.

24 грудня, Офіс генпрокурора раптово передав справу Татарова з НАБУ в СБУ. У бюро це назвали умисним спробою відстрочити обрання запобіжного заходу підозрюваному. Обрання запобіжного заходу заступник голови ОП мало відбутися 24 грудня, однак його перенесли через передачу справи в СБУ. 28 грудня ВАКС також не зміг обрати Татарову запобіжний захід - на засідання не з'явилися прокурори.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАБУ порушило справу проти Венедіктової через Татарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?