Команда Зеленського запропонувала Путіну допомогу — в Кремлі вже відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського запропонувала Путіну допомогу — в Кремлі вже відповіли

Команда Зеленського запропонувала Путіну допомогу — в Кремлі вже відповіли
Джерело:  interfax.com.ua

Російська влада дали чітко зрозуміти жителям окупованого Криму, що не збираються їм допомагати в подоланні пандемії коронавіруса - команда російського президента Володимира Путіна відмовляється надавати доступ на український півострів міжнародним організаціям, і більш того, не випускає українців на підконтрольну Україні територію, щоб ті змогли купити собі ліки, яких немає в аптеках Криму. Поки російський глава Володимир Путін повністю ігнорує проблему окупованого Криму, де виникла критична ситуація через коронавірус, українська влада пропонує допомогу для кримчан. Офіційний Київ має намір розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні Криму з Херсонською областю з аптечними пунктами, де кримчани зможуть отримати необхідні ліки, яких немає на окупованому півострові. Таку пропозицію українська влада вже озвучила Кремлю, але окупанти категорично відмовилися від гуманітарної допомоги з боку України і міжнародних організацій. Про це повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити про сьогоднішню ситуацію по боротьбі з COVID-19, то ми розуміємо, що ми не маємо можливості впливати на все, що відбувається на тимчасово окупованій території, але ми можемо наблизити послуги для наших громадян. Рішення розгорнути гуманітарні табори може бути прийнято, враховуючи ситуацію з поширенням коронавіруса і нестачею ліків на тимчасово окупованих територіях", - пояснила Голованчук, зазначивши, що з ОРДЛО це зробити буде простіше, ніж з Кримом.

За словами чиновниці, команда українського лідера Володимира Зеленського вже зверталася до країни-окупанта з пропозицією гуманітарної допомоги і обов'язковим доступом на територію окупованого півострова для моніторингу ситуації. Кремль відповів відмовою, незважаючи на катастрофічну ситуацію.

"Росія продовжує блокувати будь-який доступ на територію окупованого Криму для міжнародних моніторингових та міжнародних гуманітарних організацій, а також не дозволяє резидентам Криму - громадянам України виїхати на материкову частину України, щоб купити ліки", - підкреслила Голованчук.

Важливо відзначити, що місцеві жителі Криму дійсно серйозно стурбовані тим, що відбувається на окупованому півострові. Вони повідомляють в соцмережах, що люди масово вмирають від пневмоній, але окупаційна "влада", призначенаі президентом РФ Володимиром Путіним продовжує фестивалити і не діяти. Кримчани звинувачують Путіна в геноциді і вимагають, щоб він негайно вжив заходів, так як в аптеках немає ліків, медпрацівників катастрофічно не вистачає, а деякі медустанови вимушено закрилися через те, що всі лікарі захворіли - і все це наслідок туристичного сезону, який проводила "влада", навмисне на помічаючи проблеми.

Як відомо, окупанти визнають, що за час пандемії в Криму всього виявлено більше 14 тисяч випадків захворювання COVID-19, від наслідків якого померли 256 людей. Правозахисники стверджують, що ця статистика суттєво занижена, оскільки не відображає багатьох важливих факторів, включаючи інфікування в рядах російських військових і спецслужб. Вони відзначають, що число хворих коронавірусом може досягати декількох десятків тисяч, так як тестування всіх людей з симптомами COVID-19 не проводиться, а окупанти показують тільки ті цифри, які вигідні Кремлю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна остаточно відмовилися від жителів ОРДЛО через коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?