Команда Зеленського збирається на екстрене засідання через гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського збирається на екстрене засідання через гучний скандал

Команда Зеленського збирається на екстрене засідання через гучний скандал
Джерело:  online.ua

Президентську партію "Слуга народу" сколихнув новий резонансний скандал - народний обранець Микола Галушко несподівано для всіх звернувся до глави держави Володимира Зеленського та звинуватив керівництво партії в продажу місць на місцеві вибори 2020 року, які пройдуть в Україні 25 жовтня. Сьогодні, 28 вересня, команда Зеленського збирається на екстрене засідання. Крім гучних звинувачення Галушко на порядку денному у нардепів питання про внесення змін до постанови про місцеві вибори, на яких наполягає Кремль і бойовики ОРДЛО, законопроект щодо взаємозаліків "Нафтогазу" з державним бюджетом і авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом, в якій загинули 26 курсантів та офіцерів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені І. Кожедуба. Про це повідомив народний депутат від фракції Олександр Качура, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні о 19:50 відбудеться засідання фракції. Ми повинні розглянути питання: внесення змін до постанови про місцеві вибори, законопроект щодо взаємозаліків «Нафтогазу» з державним бюджетом і заяву народного депутата Галушко. Також я підніму питання про необхідність парламентського контролю щодо пошуку справжніх причин страшної трагедії під Харковом", - анонсував засідання "Слуги народу" Качура.

Нагадаємо, команда російського президента Володимира Путіна усіма силами домагається, щоб офіційний Київ провів місцеві вибори не тільки на підконтрольній Україні території, але і на окупованому Росією Донбасі. Кремль в ультимативній формі вимагає, щоб Верховна Рада України змінила постанову, згідно з яким місцеві вибори 25 жовтня відбудуться в Україні всюди, крім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької та Луганської областей. Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков виступає категорично проти зміни постанови, але Глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі Леонід Кравчук попереджає парламент, що якщо вибори в ОРДЛО не дозволили то Путін і бойовики ОРДЛО, яких він підтримує, заблокують весь переговорний процес і роботу ТКГ.

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що партію Зеленського сколихнув новий резонансний скандал. Депутат "Слуги народу" Микола Галушко звернувся до Зеленському та звинуватив керівництво партії в продажу місць на місцеві вибори 2020. У "Слугу народу" запустили перевірку з приводу цих звинувачень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?