Команда Зеленського звернулася до Путіна й заявила про неминучу розплату
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського звернулася до Путіна й заявила про неминучу розплату

Команда Зеленського звернулася до Путіна й заявила про неминучу розплату
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба публічно звернувся до російського президента Володимира Путіна, а також інших міжнародних гравців. Він попередив, що влада РФ неминуче буде притягнена до відповідальності за її роль у загибелі рейсу МН17. Заява українського дипломата пролунала під час відеоконференції з колегами з країн-учасниць спільної слідчої групи щодо загибелі Боїнга (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів). Варто звернути увагу на те, що глави МЗС обговорювали розвиток подій в рамках судових процесів у Нідерландах та у міжнародних судових інстанціях. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

Окрім того, наголошується, що політики обмінялися думками щодо виходу команди Володимира Путіна з тристоронніх консультацій з Нідерландами та Австралією щодо міжнародно-правової відповідальності за збиття літака.

"До яких би політичних маневрів не вдавався винуватець, настання відповідальності за збиття МН17 – неминуче", – попередив член команди Володимира Зеленського.

В МЗС України звернули увагу на те, що міністри позитивно відзначили приєднання нашої країни як третьої сторони до міждержавного позову Нідерландів проти Росії у Європейському суді з прав людини.

Офіційний Київ відзвітував про те, як розвивається подана в Міжнародний суд ООН справа щодо притягнення російської влади до відповідальності за порушення її зобов’язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу із фінансуванням тероризму, що призвело до збиття МН17.

Не можна також не згадати про те, що 3 листопада у Нідерландах відновилися слухання у справі про збитий МН17, під час яких очікується, що захист одного з обвинувачених буде вимагати додаткові розслідування, на які потім відреагує обвинувачення. Наразі відомо, що суд уже заслухав відеозапис зустрічі з адвокатами у Росії одного з чотирьох обвинувачених, колишнього співробітника ГРУ РФ Олега Пулатова. Останній вкотре повторив, що не визнає себе винним у збитті літака рейсу МН17 над Донецькою областю.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Євросоюз публічно принизив Володимира Путіна та усю російську владу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?