Команди Байдена та Путіна нарешті ухвалили рішення щодо ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Команди Байдена та Путіна нарешті ухвалили рішення щодо ядерної зброї

Команди Байдена та Путіна нарешті ухвалили рішення щодо ядерної зброї
Джерело:  online.ua

3 лютого нарешті набула чинності угода між командами новообраного президента США Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна про продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО) — варто зазначити, це сталося після того, як сторони обінялися відповідними нотами, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ РФ.

"3 лютого в МЗС Росії відбувся обмін нотами з посольством США про завершення внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності угоди про продовження терміну дії СНО. Відповідно, дана угода в цей же день вступила в силу. Таким чином, договір буде діяти в тому вигляді , як він був підписаний, без будь-яких змін або доповнень, до 5 лютого 2026 року ", — повідомляють російські дипломати.

Варто зазначити, що новий очільник Білого дому Джо Байден першим звернувся до російського колеги Володимира Путіна з пропозицією пролонгувати ядерний договір. На цю пропозицію миттєво відреагував генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який зразу ж закликав офіційну Москву погодитися на пропозицію американської влади.

Як уже згадувалося раніше, СНО-3, який спочатку підписали на 10 років, обмежує стратегічні носії та ядерні боєголовки РФ і США до 700 і 1550 відповідно. Згідно з договором, усі його підписанти зобов'язані ніколи й за жодних обставин не розробляти, не випробовувати, не виробляти, не виготовляти, не купувати та не володіти ядерними запасами та іншими ядерними вибуховими пристроями. Як відомо, команда колишнього президента США Дональда Трампа не хотіла продовжувати цей договір.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Північної Кореї Кім Чен Ин відмовився від своїх обіцянок провести повне ядерне роззброєння КНДР, які давав колишньому президенту Штатів Дональда Трампа. Він почав стверджувати, що США залишаються "найбільшим ворогом" для Північної Кореї, тому КНДР продовжать розширювати військовий потенціал і арсенал ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?