Команді Путіна подарували старовинну українську ікону — ПЦУ уже відреагувала
Категорія
Політика
Дата публікації

Команді Путіна подарували старовинну українську ікону — ПЦУ уже відреагувала

Команді Путіна подарували старовинну українську ікону — ПЦУ уже відреагувала

Посольство України в Боснії і Герцеговині направило ноту до Міністерства закордонних справ БіГ, в якій попросило надати детальну інформацію про те, чому 300-літню українську ікону подарували члену команди Володимира Путіна та очільнику МЗС РФ Сергію Лаврову. Згідно з останніми даними, ікону російському дипломату 14 грудня подарував чинний президент Боснії і Герцеговини, сербський представник Мілорад Додик, коли він відвідував БіГ. На цей гучний скандал уже відреагував предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Як стверджують місцеві медіа, посольство України в БіГ направило ноту до уряду в Сараєві з вимогою невідкладно й однозначно з'ясувати, яким чином позолочена ікона з Луганська опинилася у країні. Поки представники Сараєва на новий скандал жодним чином не реагують. Однак нещодавно хорватське агентство ХІНА повідомило, що на боці підтримуваних Росією бойовиків на сході України воювали й деякі боснійські серби. Одного з них, Ґаврила Стевича, наразі судять, оскільки закон БіГ забороняє громадянам країни вступати до іноземних збройних формувань.

Скандальну ситуацію уже прокоментував предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, який назвав це "політичним жестом" в бік Росії. Очільник церки нагадав, що кожен народ повинен поважати інші народи й не робити таких вчинків. За його словами, такий вчинок є "політичним жестом" в бік Росії. Епіфаній зазначив, що ця ікона якраз з української території, яка наразі окупована.

"Добре, що МЗС відреагувало на цю подію, бо такі речі взагалі не повинні відбуватися", – наголосив предстоятель ПЦУ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно представники президії Боснії і Герцеговини не захотіли проводити переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим через нещодавній інцидент з прапором та компрометуючу заяву одізного дипломата.

"Відсутність прапора на зустрічі з Додіком не є помилкою протоколу. Ми сприймаємо це як приниження та заперечення інституцій країни, яку він приїхав відвідувати", — заявив Желько Комшич, який є представником хорватів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін нарешті відреагував на проблему з водою в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?