Путін нарешті прокоментував проблему з дефіцитом води в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін нарешті прокоментував проблему з дефіцитом води в Криму

Путін нарешті прокоментував проблему з дефіцитом води в Криму
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва продовжує заперечувати наявність проблеми з дефіцитом води в окупованому Криму. З окремим коментарем з цього приводу виступив сам очільник Кремля Володимир Путін. Він почав стверджувати, що на анексованому півострові достатньо власних запасів прісної води. Окрім того, за його словами, там уже проводять геологічні дослідження. Про це він заявив під час масштабної щорічної прес-конференції 17 грудня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт російського президента.

"У Криму проводяться геологічні дослідження... Судячи з усього, запасів хорошої прісної води в Криму достатньо, просто цим і за радянських часів, і коли Крим входив до складу України, не займалися. Є для Криму ще одна новація: фахівці говорять про те, що в прилеглій до Криму акваторії Азовського моря, під Азовським морем, можуть бути дуже великі запаси прісної води", — заявив Володимир Путін.

Окрім того, він почав запевняти, що гроші на пошук води в анексованому Криму вже виділяються.

Попри всі заяви офіційної Москви, на окупованому півострові вже настав момент, коли питна вода для населення майже закінчилася. Окупаційна влада Криму ще 7 грудня почала бити на сполох, оскільки, за її словами, для забезпечення Сімферополя водою запасів залишилося (на той момент - ред.) на 8 днів, хоча в місті вже майже місяць воду дають населенню тільки по кілька годин на день. Окупанти ще тоді скаржилися, що під загрозою залишитися без води знаходиться і Ялта — з 14 грудня через недостатній приток води в водосховища, що живлять місто, воду населенню там почнуть подавати по 6 годин на добу. Про серйозні проблеми з водою в окупованому Криму вирішив відверто розповісти призначений російською владою так званий "міністр житлово-комунального господарства" Дмитро Черняєв на нараді 7 грудня.

"У нас запасів води в Аянському водосховищі на вісім днів, але нас це вже не лякає, встигнемо запастися водою з свердловини", — заявив тоді ставленик Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Держдумі РФ неочікувано для всіх запропонували Ілону Маску почати вирішувати проблеми з прісною водою в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?