Командир нарахував більше 5 млн грн військовим, яких не було на службі — ДБР
Категорія
Україна
Дата публікації

Командир нарахував більше 5 млн грн військовим, яких не було на службі — ДБР

Командир нарахував більше 5 млн грн військовим, яких не було на службі — ДБР
Джерело:  online.ua

Командир одієї з військових частин Миколаївщини безпідставно нарахував більше 5 млн грн підлеглим, які тривалий час не були на службі. ДБР повідомило йому про підозру.

Джерело: ДБР

На Миколаївщині командир безпідставно виплачував гроші підлеглим

Правоохоронці встановили, що командир був зобов’язаний призупиняти виплати військовим, які самовільно залишили військову частину та протягом трьох днів не повернулись до місця служби.

Втім, полковник продовжував нараховувати зарплати навіть військовим, які по три місяці не з'являлися на службу. Своїми діями він завдав збитків державі на 5,4 млн грн. Наразі, за матеріалами ДБР, розпочато процес відшкодування грошей бюджету, - йдеться у повідомленні.

Чоловіку повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Командири бригади Нацгвардії виплатили собі безпідставні премії

Нагадаємо, що раніше шістьох командирів однієї з бригад Нацгвардії, що дислокується на Київщині, викрили на безпідставному зарахуванні премій.

З початку повномасштабного вторгнення фігуранти нарахували собі майже 14 млн бюджетних гривень премій.

Щомісячна доплата у розмірі 100 тис. грн передбачалася за участь у бойових діях проти російських окупантів, проте фігуранти не перебували на передній лінії фронту.

Начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Читайте також:

  • На Одещині посадовець військової частини змушував бійців зводити йому будинок — ДБР

  • Шість командирів однієї з бригад Нацгвардії отримали підозру за розкрадання 14 млн грн

  • ДБР уже розслідує понад 110 справ у рамках перевірки військкомів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?