ДБР уже розслідує понад 110 справ у рамках перевірки військкомів
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР уже розслідує понад 110 справ у рамках перевірки військкомів

ДБР уже розслідує понад 110 справ у рамках перевірки військкомів
Джерело:  online.ua

ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

Джерело: ДБР

У ДБР продовжують перевірку військкомів

Правоохоронці повідомляють, що 15 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Начастіше мотивами порушень є власна нажива, заради якої посадовці військкоматів нехтують “як совістю, так і відповідальністю за долю країни”.

ДБР посилює протидію злочинам у військкоматах та попереджає, що будь-які схеми будуть викриті, а винні – притягнуті до відповідальності, - повідомили у ДБР.

Також правоохоронці продовжують перевірку діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Фото - dbr.gov.ua

Що відомо про перевірку військкоматів

Перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розпочалася після викриття колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова на незаконному збагаченні.

Як відомо, Борисов привласнив 188 мільйонів грн, що є рекордною сумою збагачення незаконним шляхом.

Навіть тільки один об’єкт, куплений в Іспанії цією людиною на маму, вартує 3 млн 700 тисяч євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро, - повідомив про справу Борисова голова НАЗК Олександр Новіков.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції розповіли, що перевірити всіх перевірити буде складно, тому перевіряють ті регіони, які, на їхню думку, мають найбільші ризики.

НАЗК сформували базу, до якої ввійшли 1800 керівників та заступників керівників ТЦК.

Читайте також:

  • У Києві затримали начальника Голосіївського військкомату — відома причина

  • Посадовець зі штабу Сухопутних військ ЗСУ за 10 тис дол "допомагав" чоловікам виїхати за кордон

  • На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток — ДБР

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?