На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток — ДБР
Категорія
Україна
Дата публікації

На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток — ДБР

На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток — ДБР
Джерело:  online.ua

На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток. ДБР оголосило чиновнику підозру у перевищенні службових повноважень.

Джерело: ДБР

На Закарпатті військком змушував солдат будувати йому маєток

ДБР продовжує перевіряти діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Деякі посадовці військкоматів нехтують своїми прямими обов’язками по службі. Власна нажива для них важливіше, ніж національна безпека.

Так, працівники ДБР виявили, що військовий комісар одного з районів на Закарпатті змушував вмотивованих та патріотичних підлеглих будувати йому маєток. До речі, сам комісар народився та навчався на території Росії,

В якості начальника одного з відділів Ужгородського районного ТЦК надав солдатам наказ проводити будівельні роботи на його маєтку.

У військкома вдома і на службі провели обшуки

1 серпня 2023 року на місці будівництва, а також в помешканні та робочому кабінеті фігуранта працівники ДБР провели низку обшуків.

Фото: dbr.gov.ua

На будівництві виявлені троє солдатів, які виконували будівельні роботи. Вони вже дають показання слідству.

Також під час обшуків вилучено 3,5 тис доларів США, атрибутику РФ (монети, документи про здобуття освіти в РФ), одяг з емблемами СРСР та Росії, посвідчення офіцера МО СРСР, а також значки, кокарди та навіть георгіївська стрічка.

Фото: dbr.gov.ua

ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомило фігуранту справи про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України), що загрожує йому позбавленням волі на строк до 12 років.

Розслідування триває.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?