НАЗК почало моніторинги способу життя більше 100 військкомів
Категорія
Україна
Дата публікації

НАЗК почало моніторинги способу життя більше 100 військкомів

НАЗК почало моніторинги способу життя більше 100 військкомів
Джерело:  online.ua

Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Артем Ситник повідомив, що в агентстві взялися перевіряти спосіб життя військкомів на всіх рівнях.

Джерело: Українське радіо

НАЗК почало перевірку військкомів

Після затримання у Києві колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова, якого підозрюють у привласненні 188 мільйонів грн, НАЗК почало перевіряти cпосіб життя українських військкомів.

НАЗК ще до створення спеціальної комісії при Міноборони фокусувало увагу на тому, що це зона підвищеного ризику: військкомати займаються мобілізацією, є багато бажаючих її уникнути, і військкомати за певну винагороду можуть допомогти це зробити? - каже Ситник.

У НАЗК сформували базу, до якої ввійшли 1800 керівників та заступників керівників ТЦК. В агентстві збираються застосовувати ризикоорієнтований підхід і дивитися в першу чергу ті регіони, що мають найбільші ризики.

Незабаром з’являться обґрунтовані висновки щодо наявності кримінальних правопорушень. На сьогодні, після попереднього аналізу матеріалів, розпочато 102 моніторинги способу життя, але ця цифра не є остаточною.

Після первинної перевірки, органи досудового розслідування вже більш детально з’ясовують самі обставини корупційної схеми.

Кримінальний кодекс передбачає відповідальність — позбавлення волі до восьми років, якщо ми говоримо лише про незаконне збагачення. Якщо є вирок суду, відповідно вирішується питання конфіскації майна та необґрунтованих активів на користь держави. Якщо суми для кримінальної відповідальності не вистачає, тоді НАЗК надсилає матеріали до антикорупційної прокуратури для подання позову до антикорупційного суду про стягнення необґрунтованих активів.

Що відомо про справу ексначальника Одеського ТЦК Євгена Борисова

19 липня голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що колишній начальник Одеського обласного ТЦК Євген Борисов привласнив 188 мільйонів грн. це є рекордною сумою збагачення незаконним шляхом.

Навіть тільки один об’єкт, куплений в Іспанії цією людиною на маму, вартує 3 млн 700 тисяч євро. Це 15 грудня минулого року, коли Україна була щоденно під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від півмільйона євро, - сказав він.

24 липня Борисова затримали у Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?