Командири "Азову" вже готуються до виконання бойових завдань — Нацгвардія
Категорія
Україна
Дата публікації

Командири "Азову" вже готуються до виконання бойових завдань — Нацгвардія

Командири "Азову" вже готуються до виконання бойових завдань — Нацгвардія
Джерело:  online.ua

Звільнені з російського полону командири оборони Маріуполя готуються до бойових завдань. Заборони на їхню участь у бойових діях немає.

Джерело: командувач Національної гвардії України Олександр Півненко в інтерв’ю « Українській правді »

Коли командири Азову повернуться до бойових дій

Півненко розповів, що Денис "Редиса" Прокопенко обіймає певну посаду, оскільки брав участь в обороні Маріуполя, він та інші командири мали задачі не в складі бригади, а в складі батальйону тактичної групи.

Вони готуються і будуть виконувати завдання, як і всі інші, - каже він.

Також його запитали про нібито вето на їхню участь у бойових діях.

Для мене такої якоїсь заборони, щоб мені хтось казав, що ті воюють, а ті – ні, немає. Тим паче, я не розподіляю, хто воює. Ми знаходимося в Силах оборони, є Верховний головнокомандувач, є головнокомандувач, є напрямківці по оперативно-стратегічному випробовуванню. Кому треба допомога, вони присилають, грубо кажучи, військовою мовою, до мене бойове розпорядження, я його виконую, і все.

Також Півненка запитали проте, коли можна буде побачити участь Дениса Прокопенка в бойових діях.

Залежно від обстановки, яка складається на фронті. Можливо, і протягом місяця. Побачимо, подивимося, життя покаже.

Повернення командирів оборони Маріуполя в Україну

8 липня з Туреччини до України разом із президентом Володимиром Зеленським повернулися п'ятеро командирів з «Азовсталі».

Це командир полку «Азов» Денис Прокопенко («Редіс»), його заступник Святослав Паламар («Калина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський («Волина»), старший офіцер «Азову» Олег Хоменко та командир 12-ї бригади Нацгвардії Денис Шлега.

 Повідомляється, що президент Володимир Зеленський зустрів захисників в аеропорту Стамбула та привітав їх із поверненням.

Денис Прокопенко під час свого першого коментаря ЗМІ сказав, що ще повернеться на фронт і для цього командири повернулися в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?