Командувач ОК "Південь" оголосив про відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач ОК "Південь" оголосив про відставку

Андрій Ковальчук

Генерал-майор Андрій Ковальчук, який був командувачем Оперативного командування «Південь» повідомив про відставку з посади й перехід у сферу навчання військовослужбовців.

Командувач ОК "Південь" оголосив про відставку

Командувач звернувся до військовослужбовців і  подякував два з половиною роки служби.

Дякую вам за спільну службу! Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас...Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини — острів Зміїний — і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил. Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам. Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого. Півдня, якій вміє бути лагідно-теплим і гостинно-привітним для своїх та бурхливо-пекельним, люто-штормовим для ворогів, — написав Ковальчук.

Генерал також повідомив, що залишається в армійській родині та надалі виховуватиме молодих офіцерів.

Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, — з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив, — додав командувач.

Куди далі піде генерал Ковальчук

Ковальчук став начальником Одеської військової академії

Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів, — заявили в академії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?