Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку через стрілянину в Дніпрі
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку через стрілянину в Дніпрі

Командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку через стрілянину в Дніпрі
Джерело:  online.ua

Командувач Національної гвардії України Микола Балан написав рапорт про відставку з посади у зв'язку з подіями на заводі "Південмаш" у Дніпрі.

Джерело: брифінг  Миколи Балана

Командувач Нацгвардії піде у відставку

З урахуванням того, що за будь-які дії, і хороші, і погані, несе службу командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ, клопотання перед президентом про відставку та звільнення з посади командувача Національної гвардії, - заявив Балан на брифінгу.

Також від виконання обов'язків на час розслідування відсторонено командира полку, де сталася трагедія, його заступника по роботі з особовим складом і начальника штабу.

Нагадаємо, майже о четвертій годині ранку 27 січня у Дніпрі солдат строкової служби Рябчук Артем відкрив вогонь по військовому караулу на території Південного машинобудівного заводу "Південмаш" у результаті чого загинули 5 людей: 4 військослужбовці та цивільна жінка. Ще п'ятеро людей дістали поранення.

Чоловіка затримали близько дев’ятої ранку. Він сам здався поліції.

Ніяких відхилень у нього не спостерігалося, він також не входив до групи військовослужбовців, за якою спостерігали психологи. Що стосується поранених військовослужбовців, то у них травми кінцівок, — повідомив спікер Нацгвардії Руслан Музичук.

За словами представників Нацгвардії, військовослужбовець родом з Одеської області. Солдат служив у Нацгвардії з осені минулого року. Юнак був задіяний в охороні ЮМЗ, де і сталася трагедія.

Рябчуку повідомили про підозру

Артему Рябчуку повідомили про підозру, також перевірять його психічний стан.

Про підозру повідомили за такими статтями Кримінального кодексу:

  • стаття 115 — умисне убивство;

  • 408 — дезертирство;

  • 410 — викрадення, привласнення військовим зброї та припасів.

Прокуратура заявила, що буде клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту без права на заставу.

Слідчі уже оглянули місце події та допитали свідків, зокрема одного із поранених.

Міністерство внутрішніх справ також створить комісію для з'ясування обставин того, як Рябчук проходив медкомісію та яким був його психічний стан. ДБР вже відкрило провадження щодо керівництва Нацгвардії через недбалість під час організації охорони важливих державних об’єктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?