СБУ назвала винного у хвилі псевдомінувань в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ назвала винного у хвилі псевдомінувань в Україні

СБУ назвала винного у хвилі псевдомінувань в Україні
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила, що за хвилею псевдомінувань, яка триває весь тиждень, стоїть Росія. Вона намагається дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини.

Джерело: Фейсбук СБУ

РФ винна у псевдомінуваннях

СБУ повідомили, що спецслужби РФ активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну.

Якщо упродовж всього 2021 року СБУ зафіксувала понад 1100 завідомо неправдивих анонімних повідомлень, то з початку 2022 року їх надійшло вже більше 300. Наразі жодне з них після ретельних перевірок не підтвердилось, - зазначили у службі.

З 2021 року СБУ вже затримала 313 осіб, які повідомляли про хибні мінування.

Росія прагне створити додатковий тиск на Україну та посіяти тривогу у суспільстві, переконані в СБУ.

За попередньою інформацією, до поширення хвилі псевдомінувань залучають громадян України, які діють з хуліганських мотивів чи заради розваги, не усвідомлюючи до кінця усі можливі наслідки, - повідомили в СБУ.

Також у службі підкреслили, що більшість повідомлень надходить з сусідніх пост-радянських країн та з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

СБУ вкотре нагадала, що «анонімні терористи» будуть встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) або ч. 1 ст. 258 (терористичний акт).

СБУ затримала псевдомінера на Запоріжжі

СБУ затримала зловмисника, який здійснив серію «мінувань» у Мелітополі.

За інформацією СБУ, першим він нібито замінував районний відділ поліції.

Упродовж декількох годин співробітники СБУ та поліції встановили особу «анонімного терориста». Ним виявився місцевий мешканець, раніше засуджений за скоєння тяжких злочинів в Україні, а також за вбивство на території РФ.

Хвиля мінувань в Україні

Нагадаємо, що у столиці правоохоронці проводять перевірку повідомлення про замінування шкіл, яке надійшло зранку у п'ятницю, 21 січня. Це вже третє повідомлення за стільки ж днів. Також повідомлення про мінування надійшли сьогодні до поліції Львова.

Крім того, 20 січня у Києві правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування Офісу Президента, жодних небезпечних предметів не виявили. Також вчора повідомили про псевдомінування шкіл Вінниці та Харкова.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?