Командування ООС терміново звернулося до українців - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС терміново звернулося до українців - що відбувається

Командування ООС терміново звернулося до українців - що відбувається
Джерело:  online.ua

Тристороння контактна група узгодила новий режим припинення тиші, який став чинним з опівночі у понеділок, 27 липня. Представництво українського штабу виступило з цього приводу з новою заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил.

За офіційними даними, командувач ООС напередодні, 26 липня, видав наказ щодо припинення вогню.

"Командування Об'єднаних сил підтверджує, що даний наказ про припинення вогню відповідає справжнім заходам, які були визначені Тристоронньою контактною групою та вступили в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року", - наголосили у штабі.

Командування наголосило, що повністю контролює ситуацію на Донбасі навіть в умовах чинності нового режиму.

"Підрозділи Збройних Сил України продовжують виконувати поставлені завдання. У цьому контексті ще раз слід наголосити, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють українських воїнів діяти відповідно до норм міжнародного гуманітарного права та національного законодавства України. При цьому, підрозділи зі складу Об’єднаних сил готові дати належну відсіч ворогові у разі порушення домовленостей", - додали в ООС.

Варто зауважити, що вранці 27 липня пресцентр не оприлюднив традиційного зведення щодо подій у регіоні, де тривали бої та обстріли.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент РФ Володимир Путін не втомлюється озвучувати українській владі нові претензії. Цього разу, під час неочікуваних телефонних переговорів з главою держави Володимиром Зеленським, російський президент почав скаржитися на те, що ухвалена українським парламентом постанова про проведення місцевих виборів суперечить Мінським угодам та ставить під загрозу перспективи врегулювання на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?