Все поставили під загрозу - Путін накинувся на Україну з новими звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Все поставили під загрозу - Путін накинувся на Україну з новими звинуваченнями

Все поставили під загрозу - Путін накинувся на Україну з новими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін не втомлюється озвучувати українській владі нові претензії. Цього разу, під час неочікуваних телефонних переговорів з главою держави Володимиром Зеленським, російський президент почав скаржитися на те, що ухвалена українським парламентом постанова про проведення місцевих виборів суперечить Мінським угодами і ставить під загрозу перспективи врегулювання на Сході України. Пресслужба Кремля наголошує, що "Володимир Путін охарактеризував ухвалену 15 липня Верховною Радою постанову про проведення місцевих виборів у 2020 році як таку, що суперечить Мінським угодами і ставить під загрозу перспективи врегулювання". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента РФ.

Також зазначається, що очільник Кремля висловив серйозну занепокоєність у зв'язку з недавніми заявами представників команди Володимира Зеленського про неприйнятність низки положень "Комплексу заходів" і необхідність його перегляду.

"Президент Росії особливо відзначив, що ще раз озвучена Володимиром Зеленським у ході нинішньої телефонної розмови позиція про безальтернативність мінських домовленостей повинна знайти своє підтвердження в реальних діях київської влади", - йдеться в повідомленні Кремля.

Окрім того, пресслужба російського президента звертає увагу на те, що телефонна розмова відбулася за ініціативою українського лідера. Зазначається, що під час переговорів сторони констатували необхідність підвищення ефективності переговорних зусиль у рамках мінської Контактної групи, а також дали позитивну оцінку погодженню на засіданні групи 22 липня додаткових заходів з припиненню вогню, які набувають чинності з 27 липня.

"Акцентована важливість безумовного дотримання цих домовленостей "учасниками конфлікту". з російської сторони підкреслена пріоритетність реалізації прийнятих лідерами "нормандського формату" рішень, в тому числі за підсумками саміту в Парижі в грудні 2019 року. Президенти також обмінялися думками щодо ситуації навколо пандемії коронавірусу", - розповідають в Кремлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше розвідка США шокувала міжнародну спільноту, коли розповіла про нові плани Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?