Командування ООС уточнило, якої зброї потребують ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС уточнило, якої зброї потребують ЗСУ

Командування ООС уточнило, якої зброї потребують ЗСУ
Джерело:  online.ua

Збройні сили України наразі потребують значної модернізації одразу за кількома напрямками - перш за все командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив про необхідність отримання нового озброєння.

Джерело: РБК-Україна

За словами генерал-лейтенанта, йдеться перш за все про сучасне обладнання для протиракетної оборони, а також зенітно-ракетні комплекси. Передбачається, що зброю можна або купити, або отримати як матеріально-технічну допомогу від країн-партнерів.

“Є нагальна потреба у подальшому розвитку озброєння в напрямку протиракетного, зенітно-ракетного прикриття, завдання ударів та вогневого ураження засобами ракетного і артилерійського озброєння”, - наголосив Наєв.

Він уточнив, наразі ЗСУ потребують зенітно-ракетних комплексів, комплексів тактичних систем ПРО, протикорабельних ракетних комплексів на корвети та ракетні катери, ракетних комплексів РК МБ Seaspear у межах меморандуму з Великою Британією, ударних безпілотників турецької розробки ТВ-2 Bayraktar.

Військова допомога Україні

Нещодавно під час візиту української делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським до Сполучених Штатів офіційний Вашингтон оголосив про надання Києву 60 мільйонів доларів на військову допомогу, в якій передбачено оборонне обладнання для захисту суверенітету.

Пізніше у вересні конгресмени США запропонували посилити цей акт підтримки. Відповідні дані знаходяться наразі у проєкті оборонного бюджету атлантичної держави на наступний фінансовий рік.

Документи підготували у комітеті з питань Збройних сил Сенату США. Передбачається, що суму буде збільшено до 300 мільйонів доларів.

Також США нададуть Україні додатково 12,8 мільйона доларів допомоги для боротьби з COVID-19 і 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги через бойові дії на сході.

“Ми раді оголосити, що цього року уряд США надасть додаткові 45 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, аби допомогти українцям, які як і раніше потребують її”, — резюмували тоді у Вашингтоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?