Конгрес США офіційно запропонував посилити військову допомогу Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США офіційно запропонував посилити військову допомогу Україні

Конгрес США офіційно запропонував посилити військову допомогу Україні
Джерело:  online.ua

На рівні Конгресу Сполучених Штатів американський партнер Києва готовий узгодити збільшення військової допомоги для України - йдеться про суму в 300 мільйонів доларів.

Джерело: пані посол Оксана Маркарова у Facebook

За словами офіційної представниці України у Вашингтоні, відповідні дані знаходяться наразі у проєкті оборонного бюджету атлантичної держави на наступний фінансовий рік. Документи підготували у комітеті з питань Збройних сил Сенату США.

“Вдячні конгресменам і сенаторам за пропозицію збільшити розмір безпекової допомоги Україні до 300 млн. дол. в оборонному бюджеті США на 2022 рік (NDAA FY2022). Дуже сподіваємося, що виділення цієї суми буде погоджене і затверджене обома палатами Конгресу США”, - наголосила Маркарова.

Військова допомога США Україні

Під час офіційного візиту президентської та урядової делегації України до Сполучених Штатів між сторонами було узгоджене виділення 3 мільярдів доларів допомоги.

Одночасно з цим 60 мільйонів передбачені для надання українському партнеру додаткових протитанкових систем Javelin американського виробництва разом з іншим оборонним озброєнням для захисту суверенітету.

Рішення адміністрації президента Джо Байдена виділити Україні додаткову військову допомогу озвучив глава Пентагону Ллойд Остін під час переговорів з президентом Володимиром Зеленським. На цій зустрічі на порядку денному стояло Донбас, що триває агресія Росії проти України, ситуація в Чорному морі та зростальні загрози, які стоять за проведенням Російською Федерацією військових навчань “Захід-2021”.

Також США нададуть Україні додатково 12,8 мільйона доларів допомоги для боротьби з COVID-19 і 45 мільйонів доларів гуманітарної допомоги через бойові дії на сході.

“Ми раді оголосити, що цього року уряд США надасть додаткові 45 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу, аби допомогти українцям, які як і раніше потребують її”, - резюмували тоді у Вашингтоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?