Командування ООС звернулося до українців з терміновою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС звернулося до українців з терміновою заявою

Командування ООС звернулося до українців з терміновою заявою
Джерело:  online.ua

Командування Збройних сил України виступило з невідкладною заявою через Донбас. Заступник командувача Об'єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар оцінив ситуацію в зоні ООС як складну через те, що бойовики щодня влаштовують небезпечні провокації, які несуть загрозу життю і здоров'ю українським захисникам. У командуванні ООС відзначили, що російський глава Володимир Путін, який регулярно стягує російських військових і озброєння в ОРДЛО, підготував вже 38 тисяч бойовиків, які готові почати наступ проти України. Крім того, як зазначили в штабі, на позиції противника розміщена 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин та іншої техніки. Більш того, на території РФ, в Ростовській області на двох полігонах зосереджені близько 12 батальйонно-тактичних груп і артилерійська тактична група, які в разі загострення ситуації на Донбасі підуть в атаку з території Російської Федерації. Проте командування ООС стверджує, що підрозділи Об'єднаних сил готові надати гідну відповідь ворогові в разі виникнення загрози життю та здоров'ю військовослужбовців і цивільного населення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони України.

"Противник є, він залишається. Це, перш за все, сили і частини 1 і 2 Армійських корпусів на території тимчасово окупованій Донецької і Луганської областей, до складу яких входять 12 бойових бригад і полків загальною чисельністю близько 38 тис. Бойовиків, до 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин, 870 артилерійських систем, мінометів інша військова техніка і озброєння ", - повідомив Бондар.

Він підкреслив, що противник продовжує удосконалювати фортифікаційни обладнання своїх позицій на Донбасі, в тому числі і з прихованим просуванням у напрямку підрозділів Об'єднаних сил.

"Зазначена тактика дій російсько-окупаційних військ супроводжується постійним веденням розвідки, в тому числі з широким застосуванням безпілотних авіаційних комплексів, засобів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби російського виробництва", - додав Бондар.

Генерал-майор зазначив, що тільки за період перемир'я, з 27 липня, в результаті провокаційних обстрілів бойовиків в зоні ООС загинули троє українських військових, і ще 11 бійців отримали поранення. З метою врегулювання ситуації безпеки на тимчасово окупованих територіях представниками української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню негайно надається інформація в СММ ОБСЄ для вжиття відповідних заходів реагування.

"В даний час такі дії з боку української сторони демонструють свою ефективність. Незважаючи на провокації з боку російсько-окупаційних військ, Об'єднані сили дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню, в готовності до виконання певних завдань за призначенням. Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається складною, але контрольованою ", - підкреслив Бондар.

Важливо відзначити, що тільки за минулу добу, 3 листопада, бойовики шість разів порушили режим припинення вогню. Вони вели вогонь поблизу Водяного з ручного протитанкового гранатомета, а на околиці Авдіївки - з підствольного гранатомета і стрілецької зброї. В районі Мар'їнки бойовики стріляли зі стрілецької зброї, великокаліберного кулемета і ручного протитанкового гранатомета. Ще три порушення режиму припинення вогню зафіксовані поблизу населених пунктів Гнутове і Новолуганське. В результаті ворожого обстрілу один український військовий отримав вогнепальне осколкове поранення - бійця оперативно доставили в лікувальний заклад, де надали необхідну медичну допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до всіх українців з довгоочікуваною новиною- він повідомив, що напередодні ввечері український військовий Віталій Марків вийшов на свободу. Італійський суд нарешті визнав нацгвардійця невинним у вбивстві італійського журналіста в Слов'янську в 2014 році. Марків був несправедливо засуджений до 24 років позбавлення волі і незаконно утримувався у в'язниці Італії майже 3,5 роки. Українська влада і юристи домоглися перегляду справи військового і справедливого рішення. Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українця - його повністю виправдали. Уже сьогодні, 4 листопада, Віталій Марків повернеться в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?