Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину

Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звернувся до всіх українців з довгоочікуваною новиною - він повідомив, що напередодні ввечері український військовий Віталій Марків вийшов на свободу. Італійський суд нарешті визнав нацгвардійця невинним у вбивстві італійського журналіста в Слов'янську в 2014 році. Марків був несправедливо засуджений до 24 років позбавлення волі і незаконно утримувався у в'язниці Італії майже 3,5 роки. Українська влада і юристи домоглися перегляду справи військового і справедливого рішення. Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українця - його повністю виправдали. Вже сьогодні, 4 листопада, Віталій Марків повернеться в Україну. Зеленський привітав звільнення Марківа. Він нагадав громадянам країни, що держава завжди буде боротися за українців, де б вони не знаходилися. Про це президент написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Віталій Марків вільний! Ця новина додає всім нам сили і віри в успіх подальшої боротьби за кожного громадянина України, до сих пір, на жаль, які незаконно перебувають в полоні або в тюрмі. Ніхто з них не забутий. Повернемо кожного. Тільки так і ніяк інакше. Тому що ми - Україна. І своїх не залишаємо ", - прокоментував Зеленський звільнення Марківа.

Президент подякував усім, хто боровся за виправдання і звільнення українського героя. За перемогу правди і справедливості, як зазначив Зеленський, боролися Міністрество внутрішніх справ, уповноважений з прав людини, дипломати, юристи, адвокати, волонтери, журналісти, громадські діячі, українська діаспора в Італії, Європі та в усьому світі.

Нагадаємо, в липні 2019 року італійський суд засудив Марківа, колишнього заступника командира взводу добровольчого батальйону Національної гвардії України, до 24 років тюремного ув'язнення за вбивство італійського журналіста Андреа Роккеллі в ході боїв в Слов'янську в травні 2014 року. Його затримали в Італії в червні 2017 року і з тих пір він незаконно перебував у в'язниці. Адвокат Віталія Марківа і відомий італійський правозахисник Рафаель Делла Валле засудив рішення суду і назвав його політично мотивованим. Тоді він наголошував, що такого абсурдного вердикту не чув за всю свою кар'єру. Українським правозахисникам вдалося довести, що італійський журналіст, в смерті якого незаконного звинуватили Марківа, став жертвою агресії з боку Росії, яка розв'язала проти України на Донбасі.

Повернення Марківа в Украину - пряма трансляція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв українцям, що влада зробить все для того, щоб повернути людей, яких незаконно утримують в полоні Росія і бойовики ОРДЛО. З такою заявою український лідер виступив на зустрічі з членами сімей загиблих захисників України і зниклих без вести. За словами Зеленського, офіційний Київ подає в списки на взаємне звільнення всіх - і цивільних, і військових. Президент запевнив, що доб'ється повернення всіх - хто живий та неживий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?