Це неправда - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неправда - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Це неправда - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

Напередодні Міжнародного дня зниклих безвісти людей президент України Володимир Зеленський дав гучну обіцянку всім українцям - він запевнив, що влада зробить все для того, щоб повернути людей, яких незаконно утримує в полоні Росія і бойовики ОРДЛО. З такою заявою український лідер виступив на зустрічі з членами сімей загиблих захисників України і зниклих безвісти. За словами Зеленського, офіційний Київ подає в списки на взаємне звільнення всіх - і цивільних, і військових. Президент запевнив, що доб'ється повернення всіх - хто живий та неживий. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОП.

"Ми дійсно подаємо в списках на взаємне звільнення, щоб ви просто знали, всіх. Немає такого, що ми подаємо цивільних, а військових - ні. Такого немає. Це неправда. Повірте. Україна працює над тим, щоб зробити це повернення якомога швидше", - запевнив Зеленський.

На зустрічі Зеленський також підняв питання щодо осіб, зниклих безвісти при особливих обставинах, Єдиного реєстру зниклих безвісти, напрацюваннь та затвердженнь єдиного протоколу ексгумації, забезпечення обов'язкового психологічного супроводу членів сімей загиблих, зниклих безвісти і полонених. Координатор робочої групи при Офісі Президента з питань зниклих безвісти на Донбасі і військових та цивільних заручниківМикола Колесник визнав, що на сьомому році війни в Україні до сих пір немає реєстрів по безвісти зниклих. Але він запевнив, що реєстри безвісти зниклих за категоріями будуть створені тоді, коли запрацює відповідна комісія при Кабміні.

Як відомо, активні обміни полоненими почалися між Україною і Росією восени минулого року. Але перед кожним обміном бойовики і команда Путіна намагаються зірвати процес, вимагаючи, щоб офіційний Київ "процесуально очистив" і зняв всі звинувачення з раніше звільнених людей. При цьому бойовики ясно дають зрозуміти, що не погодяться видати офіційному Києву в рамках обміну деяких українців, яких тримають в полоні - вони нібито не підлягають обміну.

Важливо нагадати, що в даний час Київ працює над організацією нового обміну полоненими в форматі 100 на 100. Україна вже подала список з 100 імен представникам місії ОБСЄ, але поки ще не отримала відповідного списку від Кремля і бойовиків ОРДЛО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вимагає, щоб правоохоронці розкрили правду, хоч і гірку, про винних у загибелі українських захисників, які, зокрема, загинули в Іловайському котлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?