Командування відповіло, чим арештований Андрій Антоненко займався в ООС
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування відповіло, чим арештований Андрій Антоненко займався в ООС

Командування відповіло, чим арештований Андрій Антоненко займався в ООС

Командування Операції Об'єднаних сил пояснило, ким служив заарештований Андрій Антоненко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами речника командування Олексія Никифорова, діяльність Антоненка на Донбасі не була пов'язана з виконанням бойових завдань. Його залучили до служби перш за все завдяки культурній діяльності. Заарештований - відомий музикант проєкту Riffmaster.

"Перебування Антоненка в зоні проведення АТО/ООС було пов’язано з його діяльністю музиканта, внутрішніми комунікаціями – у тому числі із підрозділами, які перебувають "на нулі". Головна його функція – іміджево-рекрутингова", - пояснив прессекретар.

Загалом відомо, що Антоненко уклав контракт на службу 2017 року. Після його арешту представники ОС звернулися до суду з клопотанням про пом'якшення запобіжного заходу - встановлення домашнього арешту.

"Командування готове усіляко сприяти розслідуванню. Розраховуємо на неупереджене об’єктивне слідство", - підкреслив Никифоров.

Нагадаємо, Андрія Антоненка оголосили підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляв ONLINE.UA, у тексті підозри, який надали іншій фігурантці Юлії Кузьменко, названо причину, за якою нібито Антоненко скоїв замах на журналіста. Слідство вважає, що він захопився ультранаціоналістичними ідеями, знайшов спільнодумців та організував цілу банду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?