Командування викрило підступні плани окупантів на Донбасі - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування викрило підступні плани окупантів на Донбасі - що відомо

Командування викрило підступні плани окупантів на Донбасі - що відомо
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони заявили, що окупаційне командування на Донбасі перейшло до нової підступної тактики війни проти України. Згідно з поясненням відомства, йдеться про високу ворожу присутність у сірій зоні, яка приховується. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на щоденне зведення у п'ятницю, 10 липня.

За оголошеними даними, ворог продовжує усілякими засобами дестабілізувати ситуацію на фронті. Це триває на тлі заяв російських політиків про наміри врегулювати війну.

"Зокрема, з початку липня зафіксовано збільшення кількості випадків застосування окупантами диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар, у т. ч. укомплектованих кадровими російськими військовослужбовцями, які прибули зі складу з’єднань і частин Південного військового округу ЗС РФ. При цьому, для прикриття виходу снайперів і ДРГ у "сіру зону" противник здійснює мінометні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил", - пояснили у Міноборони.

Водночас окупаційна адміністрація отримує через захоплені ділянки українського кордону нові снайперські комплекси російського виробництва. Вони відзначені модернізованою конструкцією.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну триває з лютого-березня 2014 року. З того часу ворог окупував Кримський півострів та низку районів Донецької та Луганської області, зокрема безпосередньо міста Донецьк та Луганськ.

Від початку конфлікту загинули понад три тисячі мирних мешканців Донбасу, ЗСУ зазнали також відповідних втрат за 6 років війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські сили у зоні проведення Операції Об’єднаних сил знову опинилися під ударом окупаційних військ Кремля. Агресор у п’ятницю, 10 липня, обстріляв околиці Авдіївки.

Ворог відкрив вогонь з різноманітних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Один військовослужбовець отримав поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?