Комісія Держкіно заборонила серіал «Свати», пояснивши причини
Категорія
Культура
Дата публікації

Комісія Держкіно заборонила серіал «Свати», пояснивши причини

Комісія Держкіно заборонила серіал «Свати», пояснивши причини
Джерело:  news.liga.net

Експертна комісія Держкіно відмовила телеканалу «1+1» у видачі прокатного посвідчення на трансляцію другого сезону серіалу «Свати» виробництва ТОВ «Кіноквартал». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net ».

За заборону другого сезону телесеріалу «Свати» проголосували 15 членів комісії, 1 член висловися «за», двоє утрималися від голосування, пояснюючи свою позицію конфліктом інтересів. Ще один учасник комісії був відсутній через перебування на зйомках.

За словами учасниці експертної комісії Марії Гурської, правовласникам серіалу «Свати» було відмовлено у видачі прокатного посвідчення з наступних причин:

  • Деякі вивіски на державних установах в серіалі підписано російською мовою, інші вивіски – українською. З цього складається враження, що Україна інтегрована в російський простір.

  • Серіал розвиває в українців комплекс меншовартості, принижує їхню гідність, оскільки родина героїв з українським прізвищем виглядає менш освіченою, «селюками», на відміну від родини з російським прізвищем.

Гурська також додала, що в разі перемонтування другого сезону і зміни прізвища героїв серіалу експертна комісія могла би погодитися на видачу прокатного посвідчення.

Голова комісії Пилип Іллєнко зазначив, що офіційне рішення Держкіно буде опубліковано вже завтра, 13 червня.

Як відомо, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Кіноквартал» є Володимир Зеленський, діючий президент України. Одну з головних ролей у серіалі «Свати» зіграв громадянин Росії Федір Добронравов, якому тривалий час був заборонений в’їзд в Україну через відвідування Криму та публічну підтримку Володимира Путіна.

27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував цю заборону, зобов’язавши СБУ викреслити актора зі списків осіб, в’їзд яким в Україну заборонено.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що телеканал HBO може продовжити серіал «Чорнобиль» ще на одну серію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?