Комісія Україна-НАТО: надійшли гарні для Києва новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Комісія Україна-НАТО: надійшли гарні для Києва новини

Комісія Україна-НАТО: надійшли гарні для Києва новини

Керівництво Північноатлантичного альянсу запланувало провести комісії Україна-НАТО 11 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

З відповідною інформацією виступили у Міністерстві закордонних справ. Відправлення української делегації до Брюсселя відбудеться вже наступного тижня.

"11 грудня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО щодо оцінки Річної національної програми на 2019 рік (РНП-2019) та підготовки РНП-2020 за участі віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби", - пояснили у дипломатичному відомстві.

Нагадаємо, у листопаді Україну відвідала місія НАТО. Ця делегація мала за мету оцінити ситуацію у державі. Зокрема, вона готуватиме низку рекомендацій для виконання Києвом Річної національної програми.

Окрім того, український уряд на офіційному рівні звернувся до Альянсу з ініціативою про приєднання до Програми розширених можливостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах стверджують, що питання про вступ України у НАТО не знаходиться на порядку денному, бо держава веде війну проти Росії. Вашингтон не зацікавлений у відкритій конфронтації з Кремлем, тож ідея про українську євроатлантичну інтеграцію - "не приваблива".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?