Компанія Siemens Energy захищає план співпраці з «Росатомом» в Угорщині — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Компанія Siemens Energy захищає план співпраці з «Росатомом» в Угорщині — Bloomberg

Росатом
Джерело:  Bloomberg

Голова наглядової ради енергетичної компанії Siemens Energy AG Джо Кезер захистив плани продовжувати співпрацю з російською компанією “Росатом” в Угорщині на тлі критики, що такі угоди допомагають наповнювати скарбницю Кремля.

Джо Кезер захистив плани продовжувати співпрацю з російською компанією “Росатом”

Кезер зазначив, що порушення контрактів, підписаних у 2019 році, може обійтися дуже дорого.

Існують неурядові організації, які вимагають, щоб наше керівництво не дотримувалося цих дійсних контрактів, а потім, можливо, країна ЄС висуває до них позов майже на необмежену суму, — сказав він.

Обговорення зосереджені навколо двох нових енергоблоків для збудованого Росією заводу Paks 2 в Угорщині, для якого Siemens Energy постачає технології безпеки.

Згідно з нещодавнім звітом Greenpeace, такі європейські компанії, як Siemens Energy і французька Framatome, мають контракти на сотні мільйонів євро для ядерних проєктів “Росатома” за межами Росії. Зазначають, що без цих технологій і передачі знань багато нових проєктів державного гіганта зупинилися б.

Що відомо про санкції проти енергетичної сфери РФ

Наразі приблизно половина світових поставок урану надходить із Росії, що не влаштовує лідерів у США та Європі після вторгнення Росії в Україну. У віддаленому куточку Нью-Мексико знаходився пустий завод, який розбудували й зараз він забезпечує приблизно одну третину попиту США на збагачений уран і знаходиться в процесі збільшення виробництва на 15%.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що Україна фіксує прізвища усіх російських атомників, які приїздять на Запорізьку АЕС, з метою застосування щодо цих осіб міжнародних санкцій.

Через небажання працівників Запорізької атомної електростанції співпрацювати з окупантами росіянам доводиться привозити на станцію працівників “Росенергоатома”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?