Компанія Маска почала приймати заявки на підключення інтернету Starlink
Категорія
Технології
Дата публікації

Компанія Маска почала приймати заявки на підключення інтернету Starlink

Компанія Маска почала приймати заявки на підключення інтернету Starlink
Джерело:  online.ua

У компанії SpaceX вирішили збільшити територіально зону бета-тестування інтернету від глобальної супутникової системи Starlink. Наразі проєкт бізнесмена Ілона Маска реєструє попередні замовлення з Канади, Сполучених Штатів та Великої Британії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

Передбачається, що вже наступного року компанія почне покривати інші регіони земної кулі. Офіційний сайт стверджує, Що попередні замовлення “повністю можуть бути відшкодовані”, однак водночас дрібнішим шрифтом уточнено - “розміщення депозиту не гарантує реального обслуговування”.

Представники SpaceX також додали, що виконання замовлень може розтягнутися на пів року чи навіть більший термін. Це залежить від місця розташування замовника.

Ціна на комплект необхідних приладів від SpaceX сягає 499 доларів США, до цієї суми додається також доставка до адреси помешкання. Місячний абонемент сягає 99 доларів.

У згаданому комплекті техніки — маршрутизатор Wi-Fi разом зі спеціальним терміналом, необхідним для зв’язку з супутниковою системою.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска станом на початок 2021 року вже вивела на земну орбіту сотні супутників проєкту Starlink. Останній запуск нової партії відбувся 4 лютого, тоді у космос спрямували 18-ту партію з 60 мініапаратами на ракеті Falcon 9.

Згідно з амбітними планами компанії, на орбіті у майбутньому переміщуватимуться 12 тисяч супутників, які забезпечуватимуть інтернет-покриття по всьому світу. Згодом цю щільність доведуть навіть до 30 тисяч.

На початковому етапі запусків астрономи почали бити на сполох, оскільки кількість супутників та їхня яскравість на небі ставила загрозу для вивчення космосу з поверхні землі. Після офіційних скарг у SpaceX вирішили зменшили світність апаратів.

Як повідомляв ONLINE.UA, американо-канадський бізнесмен Ілон Маск розкрив подробиці нової розробки своєї компанії-стартапу Neuralink. Один з найбагатших людей світу стверджує, що фахівці зуміли буквально вживити дієвий мікрочип у мозок мавпи. Бізнесмен виступив як співбесідник у чаті додатку Clubhouse. Він розповів, що мавпа завдяки імпланту буле здатна грати у відеоігри завдяки власному розуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?