Стартап Ілона Маска ввів мікрочип у мозок мавпи, дозволяючи їй грати у відеоігри
Категорія
Технології
Дата публікації

Стартап Ілона Маска ввів мікрочип у мозок мавпи, дозволяючи їй грати у відеоігри

Стартап Ілона Маска ввів мікрочип у мозок мавпи, дозволяючи їй грати у відеоігри
Джерело:  online.ua

Американо-канадський бізнесмен Ілон Маск розкрив подробиці нової розробки своєї компанії-стартапу Neuralink. Один з найбагатших людей світу стверджує, що фахівці зуміли буквально вживити дієвий мікрочип у мозок мавпи. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Bloomberg.

Бізнесмен виступив як співбесідник у чаті додатку Clubhouse. Він розповів, Що мавпа завдяки імпланту буле здатна грати у відеоігри завдяки власному розуму.

“У нас є мавпа з бездротовим імплантатом у черепі з крихітними проводами, яка може грати у відеоігри за допомогою свого розуму”, - стверджує Маск.

Він наголосив, що вживлений комп’ютерний елемент непомітний, а сама мавпа почувається “щасливою”. Передбачається що піддослідні тварини зможуть грати в інтелектуальний пінг-понг разом.

Маск висловив обіцянку, що приблизно за місяць компанія оприлюднить відеоролик, який демонструє здатності мавп насолоджуватися відеоіграми.

Neuralink з’явився майже чотири роки тому за ініціативою Маска, Він особисто профінансував роботу стартапу загальною сумою понад 100 мільйонів доларів.

Головна мета компанії — створити комп'ютерний інтерфейс, який дозволяє прямо звертатися до функцій мозку. Передбачається, що проєкт може стати корисним навіть у побуті, оскільки дозволить відновити “цифрою” організм після травм головного чи спинного мозку. Таким чином людина зможе повернути собі втрачені здібності.

Утім, фахівці компанії знаходяться поки що на ранній стадії розробки.

Нагадаємо, Ілон Маск вже відомий світу завдяки своїм надзвичайно успішним технологічним стартапам, огорнутим у бізнес-оболонку. Він співзаснував PayPal, космічний гігант SpaceX, який спеціалізується на запусках вантажів у космос завдяки ракетам, що повертаються та використовуються знову, а також компанію Tesla - наразі один з найпопулярніших виробників електрокарів.

Як повідомляв ONLINE.UA, корпорація Apple оголосила про надходження найбільшого прибутку за квартал у своїй історії. Продажі гаджетів компанії дозволили їй очолити світовий ринок за підсумками четвертого кварталу 2020 року. Показники продажу смартфонів від Apple збільшилися на 22% та встановили рекорд в історії компанії на рівні 90,1 мільйона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?