Компанія українського олігарха потрапила під санкції проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Компанія українського олігарха потрапила під санкції проти Росії

Компанія українського олігарха потрапила під санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко своїм указом №467 розширив санкції проти Росії, при цьому до списку санкцій були додатково включені 335 фізичних та 167 юридичних осіб, серед яких - компанія, пов'язана з українським олігархом Дмитром Фірташем, ТОВ «Титанові інвестиції».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Видання зазначає, що під персональними обмежувальними заходами в зв'язку з агресією Росії тепер перебувають 682 людини і 261 компанія.
Всім фізичним і юридичним особам з санкційного переліку загрожує блокування активів, обмеження на користування і розпорядження майном, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань.
Під санкції, зокрема, потрапили компанії російського олігарха Олега Дерипаски, НК «Башнефть», активи «Газпрому» і засновники IT-компанії Lucky Labs.
Також під санкціями виявилася компанія ТОВ «Титанові інвестиції». Структура була зареєстрована ще в середині червня 2014 року в Москві, адже після анексії Криму Фірташу довелося підлаштовуватися під російське законодавство, щоб уникнути втрати кримських активів, відзначає видання.
ТОВ «Титанові інвестиції» фактично є підрозділом «Кримського Титану» в Росії. Сам «Кримський Титан» перереєструвався в Києві і був перейменований в «Юкрейнінан Кемікал Продактс».
Швидше за все, санкції були застосовані через регулярні поставки ТОВ «Титанові інвестиції» української сировини (ільменіту) на адресу кримських активів Фірташа, відзначає ЛІГА.net.
Фірташу в Україні належить ТОВ «Валки-ІЛЬМЕНІТ» - компанія продає ільменіт для компанії «Титанові інвестиції», яка, в свою чергу, завозить його в Крим через порт «Кавказ».
Головою ТОВ Титанові інвестиції є громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа.
Компанії приписали обмеження торгових операцій, припинення транзиту ресурсів і перевезень.



Фото: ЛІГА.net


Як повідомляв ONLINE.UA, український олігарх Дмитро Фірташ заявив, що розцінює пожежу, яка сталася в будівлі телецентру компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для телеканалу "Інтер", як залякування з боку "Народного фронту" і глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?