Кому він потрібен: Путін публічно висміяв отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

Кому він потрібен: Путін публічно висміяв отруєння Навального

Кому він потрібен: Путін публічно висміяв отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін вперше вирішив прокоментував нове масштабне розслідування іноземних журналістів про можливу причетність співробітників ФСБ РФ до отруєння лідера російської опозиції Олексія Навального. Він не тільки висміяв висновки розслідувачів, зазначивши, що політика вбили б, якби цього хотіла влада РФ, а й вкотре почав стверджувати, що опозиціонер користується підтримкою спецслужб США. Нова заява Володимира Путіна з цього приводу пролунала під час великої пресконференції 17 грудня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

Варто зазначити, що російський президент вкотре навіть не захотів вимовляти прізвище Олексія Навального, тому почав називати його "пацієнтом берлінської клініки". Окрім того, диктатор додав, що вважає розслідування про причетність ФСБ РФ до отруєння "легалізацією матеріалів американських спецслужб".

"Цей пацієнт берлінської клініки користується підтримкою спецслужб США. Це зовсім не означає, що його труїти потрібно. Кому він потрібен. Якби вже хотіли, то напевно довели б до кінця. А так його дружина до мене звернулася, і я в тут же дав команду випустити його на лікування до Німеччини", — цинічно зазначив Володимир Путін.

Що важливо розуміти, після довгоочікуваної публікації нового масштабного розслідування Bellingcat про отруєння лідера опозиції РФ Олексія Навального спецслужби ФРН ухвалили рішення розкрити всю правду про цей злочин. Один із членів команди Ангели Меркель заявив, що офіційний Берлін уже останні декілька місяців точно знав, хто дійсно отруїв головного ворога Володимира Путіна. Чиновник повідомив, що це були офіцери ФСБ РФ, імена яких названі в звіті розслідування Bellingcat. Як стверджують представники спецслужб ФРН, в розслідуванні абсолютно точно визначені особи всіх причетних до отруєння.

"Звіт Bellingcat є найпереконливіший на сьогоднішній день доказ того, що російський уряд стояв за замахом на Навального. Він охоплює все, що ми знали", — заявив посадовець.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Навального хотіли отруїти вдруге "Новачком"  вже в клініці в Омську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?