Західні ЗМІ дізналися, що Навального намагалися вдруге отруїти "Новачком"
Категорія
Світ
Дата публікації

Західні ЗМІ дізналися, що Навального намагалися вдруге отруїти "Новачком"

Західні ЗМІ дізналися, що Навального намагалися вдруге отруїти "Новачком"
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін і його команда досі намагаються всіма силами виправдатися за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою "Новачок". Представники Кремля на всіх міжнародних майданчиках переконують, що Путін не причетний до жахливого злочину. Але всіма своїми діями Путін доказує, що боїться розкриття правди про отруєння Навального, що підтверджує нова інформація західних ЗМІ, яким вдалося дізнатися, що Навального намагалися вдруге отруїти "Новачком" вже в клініці в Омську, щоб не допустити його лікування в Білині, де змогли в короткі терміни вивести Путіна на чисту воду. Подробиці про повторне отруєння Навального повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Times.

"Джерела в західній розвідці повідомили, що після невдалої спроби вбити його з першого разу ймовірні агенти держбезпеки спробували вбити самого запеклого критика президента Володимира Путіна другою дозою отрути, перш ніж його вдалося доставити в безпечне місце в Берліні", - йдеться в статті.

Розвідка також детально описала отруєння Навального. Стверджується, що отрута "Новачок" була нанесена на нижню білизну або одяг політика, наприклад на його ремінь від штанів. Її нанесли на речі агенти російських спецслужб, які непомітно проникли в готельний номер Навального, коли він був в Томську. Відзначається, що від призначеної для опозиціонера дози бойового отрути Навальний мав померти, але плани Кремля порушила бригада швидкої допомоги, яка своєчасно ввела Навальному антидот для "Новачка" - атропін.

Після невдалої спроби вбити Навального, спецслужби намагалися отруїти його другою дозою отрути. Це сталося, поки опозиціонер лежав в штучній комі, а його сім'я намагалася домогтися відправки пацієнта в клініку "Шаріте". Силовики ж приїхали в Омську лікарню і влаштували собі базу в кабінеті головлікаря. Інших подробиць, як і доказів цієї версії, британське видання не наводить.

У Кремлі, не дивлячись на спливаючі резонансні подробиці про отруєння Навального, продовжують запевняти, що поки опозиціонер був на території Росії, ніяких отруйних речовин в його крові не було. Однак не тільки влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком", але і незалежні лабораторії Франції і Швеції. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. 6 жовтня технічний секретаріат Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) офіційно повідомив міжнародній спільноті, що Олексія Навального дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Також в ОЗХЗ звернули увагу на те, що проти відомого опозиціонера застосували новий тип "Новачка", який формально не входить в список Конвенції про хімічну зброю, проте все-таки вважається хімічною зброєю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна публічно звинуватили Німеччину в отруєнні Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?