Комуністи просять Путіна про визнання "ДНР" та "ЛНР" як незалежних держав
Категорія
Політика
Дата публікації

Комуністи просять Путіна про визнання "ДНР" та "ЛНР" як незалежних держав

Комуністи просять Путіна про визнання "ДНР" та "ЛНР" як незалежних держав
Джерело:  online.ua

Представники комуністичної партії РФ внесли до Держдуми законопроєкт про визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" як незалежних держав.

Джерело: "РІА Новини"

Комуністи вимагають визнання "ДНР" та "ЛНР"

Зокрема, представники комуністичної партії підготували звернення до очільника Кремля Володимира Путіна з проханням визнати незалежність ОРДЛО.

Фото - скріншот

Державна дума Федеральних Зборів Російської Федерації звертається до Вас, шановний Володимир Володимирович, з проханням розглянути питання про визнання Російською Федерацією Донецької Народної Республіки і Луганської Народної Республіки як самостійних, суверенних і незалежних держав, - йдеться у підготовленному проєкті.

На думку авторів звернення, таке рішення обгрунтованим та морально виправданним.

Зокрема, вони висловили впевненність, що за роки російської окупації ОРДЛО там були сформовані демократичні органи і держава з усіма атрибутами легітимної влади.

Фото - Flickr.com

Вони також наполягають на проведенні переговорів з представниками окупаційних режимів "ДНР" та "ЛНР" щодо створення міжнародних відносин та співпраці у сфері безпеки.

У Кремлі натомість повідомили, що поки що не знайомились з текстом поданого законопроекту.

Голова європейської дипломатії заявив про загрозу приєднання ОРДЛО до РФ

Очільник зовнішньої дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив стурбованність ситуацією на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, які контролюються проросійськими окупаційними режимами.

За словами Борреля, існує загроза подальшого приєднання непідконтрольних районів на сході України до РФ.

Голова європейської дипломатії зазначив, що контрольовані проросійськими окупантами території все більше віддаляються від України і стають все ближчими до РФ.

Боррель також застеріг Кремль від подальшої агресії проти України.

Між тим голова МЗС України Дмитро Кулеба в черговий раз спростував фейкові заяви про підготовку наступу на Донбасі.

Він нагадав, що разом зі Францією та Німеччиною Україна увесь минулий рік шукала шляхи дипломатичного вирішення конфлікту на сході країни у рамках Мінських угод.

Міністр заявив, що очільник Кремля Володимир Путін має намір повернути Україну за будь-яку ціну та прагне принизити країни Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?