Конфлікт між Байденом і Путіним спровокує удар по Україні — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт між Байденом і Путіним спровокує удар по Україні — експерт

Конфлікт між Байденом і Путіним спровокує удар по Україні — експерт
Джерело:  online.ua

Конфлікт, який розгорівся між американським лідером Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним, може закінчитися тим, що Росія завдасть удару по Україні. З таким попередженням виступив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко. Він також звернув увагу на те, що ця "Холодна війна - 2" торкнеться України в першу чергу, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Коли читаєш російські новини, то вони в один голос заявляють, що ми не можемо вдарити по США, але ми можемо вдарити по Україні. Якраз питання в тому, що Байден прямо "вдарив" (словесно - ред) Путіна, а у Путіна немає, немає прямих ударів по Америці, все стримано... і, якщо раніше йшлося про кібератаки, про кібервійну, про економічні конфлікти між США та Росією, то наразі - про взаємні образи. Тут дуже важливо як відреагує Росія", - наголосив Віктор Небоженко.

На його переконання, у будь-якому випадку Україна "опиняється у ситуації, коли і та, й інша сторона (США та РФ - ред.) будуть використовувати офіційний Київ в своїх цілях". Експерт також звератає увагу на те, що наразі у США відсутня будь-яка стратегія щодо України - саме тому досі не відбулися телефонні переговори між Байденом і Зеленським.

За словами директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, "головна проблема ставлення Вашингтон до України полягає в питанні, як взаємодіяти з українською політичною елітою, якою вони хотіли б її бачити".

"США можуть спробувати допомогти "очищенню" партії "Слуга народу" від проросійських сил і витіснити політичні російські сили з електоральних позицій, щоб вони не впливали на ухвалення політичних рішень і офіційно - в парламенті, і не офіційно", - вважає експерт.

Окрім того, він зазначив, що у Володимира Зеленського є шанс створити міцніші основи свого політичного режиму для того, щоб бути вільним від будь-яких впливів ззовні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в США застерегли Зеленського від зустрічі і переговорів з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?