Конкурент Маску: cпівзасновник Apple Возняк створив космічну компанію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Конкурент Маску: cпівзасновник Apple Возняк створив космічну компанію

Конкурент Маску: cпівзасновник Apple Возняк створив космічну компанію
Джерело:  online.ua

"Apple" також вирішила долучитися до дослідження космосу. Американський підприємець і винахідник, співзасновник "Apple" Стів Возняк оголосив про створення приватної космічної компанії. Вона отримала назву "Privateer Space".

Джерело: Возняк у Twitter.

«Запускається приватна космічна компанія, не схожа на інші», - написав Возняк і прикріпив посилання на відеозапис на YouTube.

У YouTube компанії зазначається, що "Privateer Space" заснована спільно з гендиректором робототехнічної компанії "Ripcord" Алексом Філдінгом.

Возняк упевнений, що нова компанія буде не схожа на конкурентів.

"Privateer Space" буде працювати над тим, "щоб космос став безпечним і доступним для всього людства".

Засновники заявляють, що йдеться не про гру чи змагання, а про те, щоб зберегти для майбутніх поколінь те, що є.

Плани компанії засновники представлять на технологічній конференції AMOS у вересні.

Приватні космічні компанії

Нагадаємо, що у космічній сфері уже конкурують такі великі гравці, як Ілон Маск, Річард Бренсон, Джефф Безос. Існують і невеликі, але цікаві стартапи.

Firefly Aerospace - компанія, співвласником якої є українець. У 2014 році в Остіні в США була заснована ракетобудівна компанія Firefly Space Systems. У 2017 році частину її активів купив українець Максим Поляков, інвестувавши 75 млн дол. Стартап перезапустили як Firefly Aerospace.

Проєкт підтримує ідею New Space — розширення доступу до космосу. У 2018 році агентство NASA назвало її однією з дев'яти компаній, з якими співпрацюватиме в рамках відправки спускових апаратів за програмою освоєння Місяця.

Стартап SpaceVR робить космос відкритим для кожного, дозволяючи досліджувати космічні простори у віртуальній реальності. Проєкт стартував на Kickstarter у 2015 році. Початковою метою SpaceVR був запуск на МКС камери Overview One, яка може знімати відео у форматі 360 градусів. Компанія розробила перший у світі наносупутник-VR-камеру Overview.

Moon Express - каліфорнійська компанія, що планує видобувати корисні копалини на Місяці. Moon Express розробляє роботизовані системи, які буде відправляти в місячні експедиції.

Читайте також:

  • Компанія Spacebit заявила про першу українську місію на Місяць.

  • Українсько-американська компанія Firefly Aerospace запустила ракету в космос.

  • Китай профінансував розробку гігантського космічного корабля довжиною кілька кілометрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?