Українсько-американська компанія Firefly Aerospace запустила ракету в космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Українсько-американська компанія Firefly Aerospace запустила ракету в космос

Українсько-американська компанія Firefly Aerospace запустила ракету в космос
Джерело:  online.ua

3 вересня офіційно стало відомо, що українсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace запустила космічну ракету Alpha.

Джерело: трансляція, "Ліга"

Українсько-американська компанія запустила ракету в космос

Згідно з останніми даними, запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії.

Що важливо розуміти, спочатку запуск мали намір здійснити о 4:00, проте згодом його відклали: Alpha перервала зворотній відлік.

Як уже згадувалося раніше, перша місія називається DREAM або FLTA001.

За словами представників компанії, у рамках першого запуску ракета Alpha виведе на орбіту не тільки комерційну, а й академічні і/або освітні корисні навантаження.

"У космос також відправляться проєкти переможців спеціалізованої програми DREAM, націленої на просування точних наук (англ. STEM - наука, технології, інженерія, математика). Серед учасників програми було відібрано 26 проєктів з 7 країн, включно з дитячими малюнками та супутниками від кращих університетів і некомерційних організацій з усього світу", - сказано на сайті компанії.

20 серпня Firefly Aerospace провела фінальний тест ракети Alpha.

"Я дуже радий, що компанія, в яку я повірив у 2017 році, успішно провела цей передпусковий тест. Тепер ми виходимо на фінальну стадію підготовки до запуску ракети, і відібрані в рамках програми популяризації точних наук проєкти досягнуть космосу" - заявив космічний підприємець і основний інвестор Firefly Aerospace Макс Поляков.

Що відомо про українського-американську компанію Firefly Aerospace

Firefly Aerospace (раніше - Firefly Space Systems) - приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. 4 роки тому компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?