Конституційна криза: Зеленський отримав несподівану пропозицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Конституційна криза: Зеленський отримав несподівану пропозицію

Конституційна криза: Зеленський отримав несподівану пропозицію
Джерело:  online.ua

3 листопада очільник Венеційської комісії Джанні Букіккіо неочікувано для всіх запропонував українському лідеру Володимиру Зеленському провести експертизу ситуації, що склалася в нашій країні після скандального рішення Конституційного суду. Глава держави та керівник Венеційської комісії дійшли згоди, що необхідно якнайшвидше відновити довіру до судової системи та особливо до КСУ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що як глава держави не може допустити ситуації, коли орган, який має давати оцінку відповідності Конституції, виносить неправові рішення, що знищують систему антикорупційних органів, включно з НАБУ, НАЗК та Вищим антикорупційним судом.

"Букіккіо запропонував експертизу Венеційської комісії у цій складній ситуації. Він також наголосив, що в жодному разі не можна ставити під ризик такі важливі питання, як існування Вищого антикорупційного суду, діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, земельну реформу", — йдеться в офіційному повідомленні.

Очільник Венеційської комісії звернув увагу на те, що найважливішою метою наразі є відновлення довіри до судової системи та особливо до Конституційного Суду. Після цього український президент запросив Венеційську комісію до спільної роботи над широкою судовою реформою.

"Моє першочергове завдання зараз – зберегти безперервне функціонування НАЗК та антикорупційних органів і посилювати ефективність їхньої роботи", — зауважив Володимир Зеленський.

Попри те, що влада Європейського Союзу також підтримує позицію президента України, Конституційний суд продовжує ігнорувати заклики Верховної Ради та міжнародних партнерів нашої країни. Окрім того, очільник КСУ навіть взявся залякувати українців. Він несподівано почав стверджувати, що розпуск суду нібито може привести до порушення територіальної цілісності України. Також скандальний суддя пригрозив, що навіть "буде кровопролиття".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзу увірвався терпець через ситуацію в Україні, тому блок висунув ультиматум офіційному Києву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?