У вас є час до 16 грудня: ЄС озвучив Україні безкомпромісну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

У вас є час до 16 грудня: ЄС озвучив Україні безкомпромісну вимогу

У вас є час до 16 грудня: ЄС озвучив Україні безкомпромісну вимогу

Влада Європейського Союзу звернулася з екстреним закликом до офіційного Києва. Так, речник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Петер Стано наголосив, що Україна повинна невідкладно відновити антикорупційну інфраструктуру, попередивши, що це є умовою надання фінансової допомоги та безвізу з Євросоюзом. Він звернув увагу на те, що скандальне рішення Конституційного суду України щодо елементів антикорупційного законодавства має далекосяжні наслідки для всієї антикорупційної інфраструктури в Україні, створеної після Революції гідності 2014 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

За словами представника ЄС, це рішення також ставить під сумнів ряд міжнародних зобов'язань, які Україна взяла на себе щодо своїх міжнародних партнерів, включно з Євросоюзом. Петер Стано звернув увагу на те, що боротьба з корупцією є одним з ключових орієнтирів і зобов'язань, які офіційний Київ взяв на себе в рамках Угоди про асоціацію, недавно узгодженої програми макрофінансової допомоги між ЄС і Україною та процесу лібералізації візового режиму.

Європейський політик підкреслив, що блок усвідомлює складність ситуації, а також оцінив оперативність, з якою Володимир Зеленський та Кабінет міністрів намагаються її вирішити, однак, все одно, це треба зробити якнайшвидше.

"Ми закликаємо українську владу в найкоротші терміни відновити законодавство про електронне декларування активів і відповідні завдання Національного агентства по запобіганню корупції, а також стабілізувати правовий статус Національного антикорупційного бюро України до крайнього терміну 16 грудня, встановленого Конституційним судом. Надійна судова реформа як і раніше необхідна на благо всіх українців. Ми закликаємо президента, уряд і Верховну Раду працювати разом над пошуком всеосяжного і стійкого рішення. ЄС готовий підтримати наших українських партнерів в цих зусиллях", – зазначається в заяві представника Європейського Союзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в КСУ зізналися, чи планують ухвалити ще одне скандальне рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?