В КСУ натякнули, чи готуватися українцям до нового скандального рішення суддів
Категорія
Політика
Дата публікації

В КСУ натякнули, чи готуватися українцям до нового скандального рішення суддів

В КСУ натякнули, чи готуватися українцям до нового скандального рішення суддів
Джерело:  online.ua

3 листопада скандальний очільник Конституційного суду Олександр Тупицький неочікувано для всіх натякнув українцям та команді президента країни Володимира Зеленського, що закон про мову не буде визнано неконституційним, хоча в ньому є питання щодо мов національних меншин. Окрім того, він наголосив, що нещодавно телефонував народним обранцям і повідомляв, що ніяких рішень не планувалося приймати — суд працював у плановому режимі. За його словами, ця справа слухається вже довго, оскільки вона велика за обсягом, передає ONLINE.UA.

"Що стосується мови, якщо я як суддя Конституційного суду зараз скажу, яке буде рішення або як голосувалося за основу, то я повинен буду написати самовідвід і вийти зі справи... Але я скажу одне, щоб люди почули: напевно, трудно уявити, що в неконституційний спосіб Конституційний суд буде проти народу України, а не буде старатися покращити питання національності, культури, язика українського народу. Я для розуміння скажу: нема там особливих проблем. Є питання національних меншинств і так далі. Парламентарі краще мене знають, що на черзі там прийняття ще одного закону, який взагалі має урегулювати це питання. Чого непокоїться ОПЗЖ? Тому що можливо, що той другий закон, який урегулював би всі питання, чогось не приймається", — поскаржився Олександр Тупицький.

Окрім того, очільник КСУ звернув увагу на те, що 2 листопада також розглядали питання тлумачення законодавства про продаж землі. Суддя-доповідач хотів, щоб його розглянули ще в п'ятницю, однак, за словами Тупицького, наслідки цього були б непередбачувані.

"Якби я в п'ятницю її поставив, то до понеділка б уже відбулися певні дії, у суботу-неділю ми не змогли б їх контролювати", — додав глава КСУ.

Він також у своєму стилі поскаржився, що зараз будь-яке рішення КС "буде перекручено, викривлено і спричинить ажіотаж". Олександр Тупицький ще плекає надію, що в результаті переговорів вдасться врегулювати конфліктне питання щодо електронного декларування "дипломатичним шляхом".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше судді КСУ почали безсоромно залякувати українців та владу країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?