Буде кровопролиття — КСУ почав безсоромно залякувати українців після рішення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде кровопролиття — КСУ почав безсоромно залякувати українців після рішення Зеленського

Буде кровопролиття — КСУ почав безсоромно залякувати українців після рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Скандальний очільник Конституційного суду Олександр Тупицький почав залякувати українських громадян після того, як зрозумів, що глава держави Володимир Зеленський всерйоз налаштований усунути суддів КСУ. Тупицький неочікувано для всіх заявив, що розпуск суду нібито може привести до порушення територіальної цілісності України. За словами судді, якщо в один момент КС буде недієздатним і "не буде кому виконувати ці єдиного органу конституційної юрисдикції обов’язки, то в країні це може привести до порушення територіальної цілісності України". З таким цинічним попередження Олександр Тупицький виступив під час брифінгу 3 листопада, передає ONLINE.UA.

"У чому це проявляється? Появляється можливість будь-якій області проголосувати на рівні облради про самовизначення чи відокремлення від України і для правомірності дій щодо захисту територіальної цілісності потрібно звернення до КС, яке повинно бути розглянуто негайно.Тоді виникають правові підстави для вирішення ситуації, інакше це буде кровопролиття. З цим жартувати не можна", — цинічно зазначив Олександр Тупицький.

Він також не забув нагадати про те, в Конституції України, у розділі 12, розписані повноваження Конституційного суду, судді Конституційного суду, і порядок його звільнення. На переконання Тупицього, лише Конституція може забезпечити безперервну діяльності Конституційного суду.

Скандальний суддя також у своєму стилі поскаржився, що під КСУ протестували проплачені радикали і він звернеться до правоохоронців.

"Сьогодні у парламенті представник президента закликає "вулицю" розібратися з судом. Яка "вулиця"? Про кого він веде мову? Про штучно створених радикалів, яким проплачують гроші, щоб вони у такий спосіб у правовій державі це робили?, — обурився Тупицький.

Він також додав, що звернеться до правоохоронців і опублікує кількість рішень КС, які не виконує влада. Окрім того, суддя зазначив, що під стінами КСУ зібралися радикально настроєні особи, які пригрозили, що якщо судді КС не підуть у відставку – то "вони почнуть пропадати".

Як повідомляв ONLINE.UA, депутати ВРУ вигадали новий спосіб, щоб усунути суддів КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?