Конституційний Суд заблокував ще один законопроєкт Зеленського - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Конституційний Суд заблокував ще один законопроєкт Зеленського - перші подробиці

Конституційний Суд заблокував ще один законопроєкт Зеленського - перші подробиці
Джерело:  news.liga.net

Конституційний Суд неочікувано для всіх визнав неконституційним законопроєкт глави держави Володимира Зеленського №1027 про додаткові підстави для дострокового позбавлення нардепів мандата. Про це повідомив представника українського лідера в КСУ Федор Веніславський, передає ONLINE.UA з посиланням на "Ліга.net".

"Конституційний Суд надав негативний висновок", - заявив він.

КС встановив, що законопроект Зеленського не відповідає вимогам статті 157 Конституції України. За словами Веніславського, з повним текстом рішення суду він ще не ознайомився.У пресслужбі КС додали, що висновок щодо законопроекту №1027 мають опублікувати на сайті суду 26 грудня.

Варто зазначити, що законопроєкт Зеленського пропонував позбавляти нардепів мандата за прогули і кнопкодавство.

Як відомо, у вересні депутати відправили в Конституційний суд 7 законопроєктів президента про зміни до Основного закону: №1013 (скасування адвокатської монополії), 1014 (право президента утворювати незалежні регуляторні органи, призначати й звільняти голів ДБР і НАБУ), 1015 (надання народу права законодавчої ініціативи), 1016 (уповноважені Верховної Ради), 1017 (зменшення кількості нардепів до 300), 1027 (позбавлення нардепів мандата за прогули і кнопкодавство), 1028 (консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи ВР). 17 грудня КС визнав частково неконституційними положення законопроєкту, який передбачає право президента призначати і звільняти керівників НАБУ та ДБР.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, к оманда українського лідера Володимира Зеленського нарешті відреагувала  на протетси під Верховною Радою. Так, уповноважений президента із земельних питань Роман Лещенко наголосив, що аграрії не хочуть політизації питання реформ, а до протестів заради піару часто примикають політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?