Контрактник Нацгвардії збирав та передавав РФ координати ТЕЦ у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Контрактник Нацгвардії збирав та передавав РФ координати ТЕЦ у Києві

Контрактник Нацгвардії збирав та передавав РФ координати ТЕЦ у Києві
Джерело:  online.ua

У Києві затримали контрактника Нацгвардії, який працював на ФСБ. Він готував атаки РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці.

Джерело: СБУ

У Києві затримали військового за роботу на ФСБ

СБУ повідомляє, що затриманий є контрактником однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Для залучення військового, ФСБ задіяла свого резидента (керівника агентурної групи).

Ним виявився колишній військовослужбовець Нацгвардії, який звільнився зі служби за станом здоров’я та виїхав до однієї з європейських країн. Там він розпочав працювати на ФСБ, - йдеться у повідомленні.

З-за кордону він давав вказівки своєму агенту у Києві. Зокрема, попросив збирати геолокації теплових електростанцій у столиці.

ФСБ також цікавилася відомостями щодо технічного стану енергооб’єктів та рівня їхнього захисту підрозділами Сил оборони.

Усю отриману інформацію російський агент направляв резиденту через месенджер у вигляді фотографій з описом системи охорони.

За це він отримував від 100 до 1 тис. доларів США.

Що загрожує затриманому військовому

Російського агента затримали у результаті багатоетапної спецоперації під час виконання ним ворожого завдання.

При обшуках за місцем його проживання у Києві виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ, - повідомляє СБУ.

Двом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Агент ФСБ перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також:

  • СБУ затримала агента ФСБ. Шпигував за ЗСУ на північному кордоні України

  • Снайпер ФСБ готував вбивство командування ЗСУ на Запоріжжі. Його затримали

  • СБУ проводить обшуки у низці областей через зловживання на відновленні енергоінфраструктури

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?