Снайпер ФСБ готував вбивство командування ЗСУ на Запоріжжі. Його затримали
Категорія
Україна
Дата публікації

Снайпер ФСБ готував вбивство командування ЗСУ на Запоріжжі. Його затримали

Снайпер ФСБ готував вбивство командування ЗСУ на Запоріжжі. Його затримали
Джерело:  online.ua

СБУ затримала агента-снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі. Вбивство мало відбутися 9 травня 2023 року.

Джерело: СБУ

СБУ затримала ще кількох агентів-снайперів ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного учасника агентурної мережі ФСБ, яка на 9 травня 2023 готувала замах на командування Сил оборони у Запорізькій області.

Напередодні цього дня СБУ затримала двох організаторів ворожої групи. Згодом також викрили їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси.

Наразі українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним "Фантом". Після затримань його поплічників він «заліг на дно» і у такий спосіб намагався уникнути покарання.

За даними слідства, фігурантом виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби «Вінторєз». Цю зброю виробляють на території рф і використовують насамперед підрозділи спецназу країни-агресора, - повідомляє CБУ.

Командування бойових підрозділів ЗСУ планували вбити з гвинтівки "Фантом".

Після затримання інших агентів на "Фантома" згодом знову вийшов представник ФСБ. Він поручив агенту скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ російською вогнеметною системою "Солнцепек".

Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався "втемну" використовувати своїх знайомих з фронтових районів області.

У результаті багатоетапної спецоперації СБУ затримали російського агента і тим сам запобігли ворожому удару по передових підрозділах ЗСУ, - підсумували в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучили понад пів тисячі набоїв різного калібру, у тому числі патрони 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки.

На підставі зібраних доказів агенту повідомлять про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:

  • У Вінниці викрита схема виїзду за кордон ухилянтів від мобілізації — СБУ

  • Херсонка наводила російські дрони на лікарні міста — СБУ

  • СБУ затримала чотирьох військкомів, які продавали довідки мобілізованим

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?