Контрнаступ України ймовірно розпочнеться найближчими тижнями — Блінкен
Категорія
Україна
Дата публікації

Контрнаступ України ймовірно розпочнеться найближчими тижнями — Блінкен

Контрнаступ України ймовірно розпочнеться найближчими тижнями — Блінкен
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що контрнаступ України може початися вже найближчими тижнями та наголосив на важливості допомоги Україні у відвойовуванні захоплених Росією територій.

Джерело: Ouest France

Блінкен розповів про цілі майбутнього контрнаступу

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час перебування в Брюсселі наголосив, що у партнерів України по всьому світу, зокрема і у США, є дві мети.

Перша, за словами Блінкена, – це зробити все можливе, щоб допомогти Україні відвоювати захоплені Росією території, включаючи контрнаступ, який очікується найближчими тижнями.

Друга мета полягає в тому, щоб допомогти Україні розбудувати її середньо- та довгострокові можливості для стримування будь-якої агресії та допомогти захистити себе, якщо нова агресія знову станеться.

Він підкреслив, що знадобляться значні зусилля, щоб допомогти Україні відновитися після усіх руйнувань, які завдала Росія.

Поки Росія не змінить напрямок, ми повинні продовжувати безпрецедентний тиск, – сказав він.

Чи підтримує США повну деокупацію України

 Блінкен зауважив, що США підтримують рішення України щодо повного звільнення своїх територій від російських військ.

 Разом з багатьма іншими країнами ми підтримуємо Україну в її зусиллях захистити свою територіальну цілісність, свою безпеку, суверенітет та захистити свою незалежність, – сказав він.

Він також зазначив, що Україні вже вдалося зірвати початковий план Путіна щодо усунення української державності та поглинанні України Росією.

Цей проєкт провалився, і Україна продемонструвала, що у Путіна не вийшло і не вийде. Куди саме все це нас приведе, ще не з’ясовано, але головна мета, заради якої Путін розпочав цю війну, – це вже провал. І це не зміниться, – підкреслив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?