Чи зможуть українські пілоти швидко освоїти F-16 — висновок США
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи зможуть українські пілоти швидко освоїти F-16 — висновок США

Чи зможуть українські пілоти швидко освоїти F-16 — висновок США
Джерело:  online.ua

Американські експерти високо оцінили вміння та професіоналізм українських пілотів, які проходили тестування на можливість перенавчання для роботи на багатоцільових винищувачах. Це означає, що українці мають усі шанс максимально швидко освоїти F-16.

Джерело: "Єдині новини"

Українські пілоти можуть дуже швидко освоїти F-16 — висновок США

Ми вірили в те, що наші пілоти покажуть свій рівень, і це дійсно відбулося. Два пілоти успішно пройшли тестування в Сполучених Штатах. Оцінка надана досить висока і в кінці звіту (вказано), що для українських пілотів програма перенавчання на літак F-16 може бути значно скорочена в порівнянні зі стандартними програмами підготовки пілотів, - повідомив командувач авіації ВПС України бригадний генерал Сергій Голубцов.

Як уже згадувалося раніше, двоє українських пілотів відвідували США для аналізу навичок і потреб потенційної навчальної бази з підготовки управлінням сучасними літаками. Цю інформацію також підтвердив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Чому винищувачі F-16 є вкрай важливими для української армії

За словами керівництва Повітряних сил, для здобуття переваги у повітрі над російською авіацією Україні потрібні багатоцільові винищувачі покоління 4+, такі як F-16.

Однак офіційний Вашингтон продовжує запевняти, що наразі передача таких літаків не в пріоритеті.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук публічно закликав колег із НАТО нарешті сформувати літакову коаліцію і докласти максимум зусиль щодо надання Україні сучасних багатоцільових винищувачів 4-го покоління.

На переконання українських пілотів, їм знадобиться до 6 місяців, щоб освоїти F-16, а не 3 роки, як про цея заявляють деякі західні партнери Києва.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?