Контрнаступ ЗСУ не буде останньою битвою — Кулеба
Категорія
Україна
Дата публікації

Контрнаступ ЗСУ не буде останньою битвою — Кулеба

Контрнаступ ЗСУ не буде останньою битвою — Кулеба
Джерело:  online.ua

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, не слід вважати контрнаступальну операцію ЗСУ вирішальною битвою проти злочинної армії РФ. Висновки можна буде робити тільки після завершення протистояння.

Джерело: пресконференція Кулеби в Одесі

Чому не варто вважати контрнаступ ЗСУ вирішальною битвою

Контрнаступ не треба вважати останньою битвою. Остання битва - це та битва, яка призведе до повного звільнення українських територій. Але цей висновок можна буде зробити тільки вкінці битви, а не на початку. А ті, хто робить висновок, чи є це вирішальною битвою, на самому початку, вони викривлюють картину наших зусиль, - зазначив Кулеба.

Міністр підкреслив, що результати контрнаступальної операції можна буде аналізувати тільки після її завершення.

Кулеба наголосив, що Україна продовжить боротьбу до тих пір, поки не буде звільнено всі окуповані росіянами території, навіть якщо для цього знадобиться провести ще кілька контрнаступів.

Він пояснив, що не можна дозволити заморозити розв'язаний Кремлем конфлікт проти України.

Варто відзначити, що пресконференція відбулась після зустрічі міністра Кулеби з главами МЗС Латвії, Литви, Естонії, Данії, Ісландії, Норвегії, Швеції та держсекретарем МЗС Фінляндії.

Захід та США мають прискорити навчання українських пілотів на F-16

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба переконаний, що проведення навчань українських пілотів на винищувачах F-16 прискорить їхню передачу українським військовим.

Він зазначив, що для того, щоб позбавити армію РФ переваги у повітрі потрібні не тільки системи ППО, а й бойова авіація.

Хоч ми і перебуваємо у морській столиці, але говорили й про небо. Був гарний брифінг віцеадмірала Неїжпапи, командувача ВМС України, де він говорив про важливість F-16 та загалом західних літаків для забезпечення безпеки над Чорним морем, - наголошує міністр.

Він закликав західних партнерів, які мають на озброєнні винищувачі F-16 докласти зусиль для прискорення початку навчань українських пілотів.

Ми повинні скинути Росію з неба. Для цього нам потрібні не лише системи ППО, якими з нами вже поділилися друзі, але й бойові літаки. Бойові літаки потрібні нам для прикриття бригад, які підуть в контрнаступ. Бойові літаки потрібні для захисту Чорного моря і прибережних територій. Тому сьогодні багато про це говорили і маю відчуття, що колеги прихильно ставляться до цього питання і я їм за це вдячний, - підкреслив Кулеба.

Міністр зазначив, що оскільки виробником винищувачів F-16 є США, рішення їхньої передачі Україні залишається за Вашингтоном.

Ми всі розуміємо, що F-16 - це американська технологія. Тому процес має початися зі згоди з боку США. Я не маю сумнівів, що від них буде це рішення, бо логіка цієї війни цього вимагає. Навіть в цьому колі є країни, які підтримують нашу ідею про F-16 і висловлюють свою готовність розглянути це питання, - наголошує Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?