Контрнаступ ЗСУ вселяє страх в військових армії РФ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Контрнаступ ЗСУ вселяє страх в військових армії РФ — Зеленський

Контрнаступ ЗСУ вселяє страх в військових армії РФ — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, контрнаступ українських військових проходить важко і повільно, однак вселяє страх в військових злочинців армії РФ. ЗСУ зберігають ініціативу і наразі слід набратись терпіння на шляху до остаточної перемоги. 

Джерело:  LA NACION

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі  

Контрнаступ складний. Прогрес, мабуть, повільніший, ніж дехто хоче або собі уявляє. Все це другорядні речі. Тому що на одних ділянках фронту є міни, а на інших є інші ускладнення... Про це можна говорити довго. Про напрямки, про те, що правильно, а що ні, - підкреслив глава держави.

Президент підкреслив, що контрнаступальна операція це просування вперед та звільнення окупованих Росією територій, а не відступ.

Дуже важко так довго боротися. Абсолютно зрозуміло. Це дуже важко, коли тобі не вистачає певної зброї. Все це дуже важко. Тому що це війна, - пояснює Зеленський.

Він зазначив, що хоч українські військові і перебувають у вкрай важких умовах, умови окупантів набагато важчі.

В наших очах втома, але в їх очах є страх і це дві різні речі. Доведеться терпіти. Що я можу сказати? Ми повинні бути терплячими, якщо хочемо перемогти. І ми цього хочемо, - підкреслив Зеленський.

За його словами, Росія, на відміну від України, може закінчити цю війну швидше, без зайвих жертв. Для цього окупанти мають залишити територію нашої країни.

Україна не збирається продовжувати війну на території Російської Федерації, це ніколи не було нашою метою. Ми звільняємо лише власні території. Їм є куди повернутися, а нам ні. Їм є куди йти, а нам - ні. Бо це наша єдина земля, - зазначив глава держави.

Україна може залишити Росію без кораблів в Чорному морі

Зеленський наголосив, що якщо злочинна армія РФ і надалі атакуватиме українські порти, то Україна залишить армію РФ без кораблів у Чорному морі.

Президент зазначив, що Росія проводить блокаду у Чорному морі і Україна має намір довести, що має право ввозити та вивозити товари у межах власних територіальних вод.

Якщо Росія продовжуватиме домінувати в Чорному морі і блокуватиме його, обстрілюючи ракетами, то Україна робитиме те саме, що є справедливим захистом наших можливостей. Якщо вони продовжуватимуть стріляти, у нас не так багато зброї, але якщо вони продовжуватимуть стріляти, то до кінця війни вони можуть залишитися без кораблів. І це те, що ми хочемо їм показати, - підкреслив Зеленський.

Глава держави зауважив, що армія РФ не здатна здобути перемогу на полі бою в Україні і тому прагне поставити Україну в критичну ситуацію за допомогою агресії та насильства.

Тому Україна обов'язково відповість на будь-які атаки на цивільне населення та "зернові коридори".

Президент наголосив, що Росія намагається проводити політику колонізації Чорного та Азовського морів, але вона не має права вирішувати, що Україна може виробляти та експортувати.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?